Süleymanoğlu’nun kızı mezarını açtıracak

Süleymanoğlu’nun kızı mezarını açtıracak

Efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nun Japon kızı, babasının mezarını açtıracak.

Efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun Japon kızı Sekai Mori, yasal mirasçılara babalık davası açtı.

Naim Süleymanoğlu’nun yasal mirasçısı olan 3 kızına da babalık davası açan Sekai Mori, DNA örneğine ulaşılamaması halinde Süleymanoğlu’nun mezarının açılmasını talep etti.

HALTERCİNİN ÇOCUKLARINA DAVA AÇTI

Süleymanoğlu’nun 1988 Seul Olimpiyatları sırasında tanıştığı Japon gazeteci Kyoko Mori’nin kızı olduğu iddia edilen Sekai Mori, Türkiye’de avukatlara vekâlet vererek, ünlü haltercinin 3 çocuğuna babalık davası açtı.

Süleymanoğlu'nun kızı olduğunu kanıtlamak için hukuki süreç başlatan Sekai Mori, babasının vefat ettiği hastaneye DNA örneği bıraktığını öğrendikleri belirterek, numunenin bulunmaması durumunda mezarının açılarak örnek alınmasını istedi.

327.jpg

Büyükçekmece Aile Mahkemesi'ne açılan davada, Sekai Mori'nin 24 Eylül 1991'de Ankara’da dünyaya geldiği ifade edildi. Dava dilekçesindeki iddialara göre ise, taraflar ayrıldıktan sonra Sekai Mori annesi ile Japonya'da yaşamaya başladı.

BABASINI TANIMADAN BÜYÜDÜ

Naim Süleymanoğlu’nun 18 Kasım 2017'de vefatından sonra kendisine ulaşılıncaya kadar babasının kim olduğunu bilmedi ve onu tanıyamadı. Sekai Mori, babasının ilgi ve sevgisinden uzakta büyümek zorunda kaldı. Haltercinin, ölümünden sonra Japonya'da bir kızının olduğu ve onun bulunmasını vasiyet ettiği yazılı ve görsel basına yansıyınca Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilik kanalı ile Sekai Mori'ye ulaşıldı. Babasının vefat haberi verildi.

DNA ÖRNEĞİ BIRAKTI

İddialara göre halterci, ölümünden önce Sekai Mori'ye ulaşmaya çalıştı ancak sonuçsuz kaldı. Ölmeden kısa süre önce kızının bulunmasını vasiyet eden Süleymanoğlu, kızının kendi mirasından pay alabilmesi ve nüfusuna kaydolabilmesi için vefat ettiği özel hastaneye de DNA örneği bıraktı.

HASTANEYE YAZI YAZILACAK

Dilekçede, Süleymanoğlu'nun kabrinin rahatsız edilmemesi için öncelikle bu hastaneye yazı yazılması istendi. Daha sonra da bulunan numuneler ile Sekai Mori'nin DNA örneklerinin karşılaştırılması talep edildi. Naim Süleymanoğlu ile soybağının kurulması ve babasının nüfusuna kaydı da talep edildi. Hastanede DNA numunesi bulunmaması durumunda ise Süleymanoğlu'nun erkek kardeşlerinden DNA örneği alınarak karşılaştırma yapılması, bu da mümkün olmazsa mezarı açılarak örnek alınması istendi.

Mahkeme, Süleymanoğlu'nun vefat ettiği hastanede olduğu iddia edilen gerekli numunelerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi için bu hastaneye yazı yazılmasına karar verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.