Suudiler’den ihanet gibi Kudüs kararı

Suudiler’den ihanet gibi Kudüs kararı

ABD’nin aldığı Kudüs kararının ardından birçok ülkeden tepkiler gelmeye devam ederken Suudi Arabistan’ta yaşananlar ihaneti gözler önüne serdi. İşte haberin ayrıntıları;

Arap basınına yer alan haberlere göre; Suudi Arabistan yönetiminin ülkedeki medya kuruluşlarına ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi.

Londra merkezli Arapça El Arabi el Cadeed Gazetesi, talimatın ülkede bulunan TV, radyo ve gazete yöneticilerine gönderildiğini ifade etti.

Habere göre, Suudi yetkililer televizyon kanallarına Donald Trump'ın kararına ilişkin haberlere, haber programlarında çok fazla yer vermemesine ilişkin bildiri gönderdi. Suudi yetkililerin neden bu şekilde bir karar aldığı ise bilinmiyor.

 Türkiye ayakta ama..! TRT başkent Kudüs dedi

Suudi Arabistan elçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ürdün'de yaşayan ve okuyan Suudi Arabistan vatandaşlarının güvenliği korumak adına protestolardan uzak durmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bahreyn elçiliğinden de benzer açıklama yapılarak, "halka açık yerlerdeki protesto gösterilerinden uzak durulması" çağrısında bulunuldu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.