Türkiye Kudüs için harekete geçiyor

Türkiye Kudüs için harekete geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Kudüs hamlesine karşı yoğun bir diplomasi trafiği yürütürken, AK Parti de Kudüs dosyasını açtı

İslam İşbirliği Teşkilatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Çarşamba günü İstanbul'da toplanacak. Türkiye, başta BM olmak üzere tüm uluslar arası platformlarda ABD'nin yanlış kararından vazgeçmesi için girişimde bulunulacak. TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanlığı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanlığı birlikte hareket ederek ortaklaşa çalışmalar yürütecek. Türkiye, Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirilecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiği mesajını dünya ile paylaşacak.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan, bugün Lübnan'a gideceklerini ve Filistin kamplarını gezeceklerini söyledi. Ziyarette bir Filistin okulunun açılacağını belirten Turan, "Bu aynı zamanda dünyaya bir cevap niteliği de taşıyacak" dedi. Bu kararın geri çekilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Turan, ABD yönetiminin aldığı kararın kabul edilemez ve yok hükmünde olduğunu söyledi. Kudüs meselesinin sadece Türkiye'de yaşayan 80 milyonu değil, 1,5 milyarlık İslam dünyasını ilgilendirdiğini belirten Turan, sözlerine şöyle devam etti:

"İslam dünyası şu an ayaktadır. Kudüs sadece İslam dünyasının da meselesi değildir. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. 3 semavi dinin merkezi, ibadet mabetleri olan önemli bir şehirdir. Bu haliyle İsrail'in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüz, inanç hürriyetine saldırıdır. Uluslararası hukuku hiçe saymaktır. Kararla Ortadoğu'daki barış çabaları da torpillenmiş demektir. Belki Kudüs'ü fiilen işgal edebilirsiniz ancak yüreklerimizdeki Kudüs'ü işgal edemeyeceksiniz. Kudüs asli statüsüne kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğiz."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.