Tacı geri alınan Itır Esen hakkında flaş gelişme

Tacı geri alınan Itır Esen hakkında flaş gelişme

15 Temmuz ile ilgili attığı tweet sebebiyle tacı geri alınan Itır Esen’in hapis cezası istemiyle yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Miss Turkey 2017 güzellik yarışmasında birinci olan Itır Esen’in tacı, 15 Temmuz’la ilgili attığı tweet yüzünden geri alınmıştı.

Attığı tweet sebebiyle büyük tepki çeken Itır Esen hakkında, 3 kişi suç duyurusunda bulunmuş, hakkında soruşturma başlatılmıştı.

siyaset-cafe.jpg
Birinciliği ve tacı geri alınan Itır Esen, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

ÖZÜR DİLERİM AMACIM AŞAĞILAMAK DEĞİLDİ

Mahkemedeki davanın ilk duruşmasında gözyaşları içinde ifade veren Itır Esen, “Amacım kimseyi aşağılamak yada birilerini gücendirmek değildi. Suçsuzum. Beraatımı talep ederim. Yanlış anlaşıldığım için çok özür dilerim. Paylaşımım bu şekilde anlaşılacağını düşünsem bu şekilde paylaşımda bulunmazdım. Amacım halkın sosyal bir kesimini aşağılamak değildi” dedi.

YENİ NESLİN KUTLAMA MESAJI

Itır Esen’in avukatı ise, müvekkilinin davaya konu paylaşımının yeni neslin kendi üslubuyla yaptığı kutlama mesajı olduğunu ifade etti.

MAHKEME BERAATINA KARAR VERDİ

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme Itır Esen’in suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle “halkın bir kesimi sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan beraatına karar verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.