Taksiciler Başkanı fena uçtu! ‘UBER’e binende kullananda vatan hainidir’

Taksiciler Başkanı fena uçtu! ‘UBER’e binende kullananda vatan hainidir’

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı UBER ile ilgili akıl almaz ifadeler kullandı. Uber’i kullananlara da çok sert ifadeler ile yüklendi. İşte o açıklamalar;

Taksicilerin sorunlarına ilişkin açıklamalar yapan Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, UBER hakkında şok açıklamalar yaptı.

Öztürk konuşmasında sarf ettiği, “UBER San Francisco'da doğmuş bugün benim askerime silah sıkan Afrin'de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. UBER'e binen de kullanan da vatan hainidir” ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

İşte Gazete Damga'da yer alan haber şu şekilde:

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Öztürk, "UBER bitecek bu net. Bunda bir sıkıntı yok ama diyelim ki siz bir nalbur dükkanı açacaksınız. Bende bir kebap dükkanı açacağım ve yan yanayız. İki dükkan tuttuk nalburu açmak daha kolaydır. UBER denilen bu global hırsızlar büyükşehirden nalbur dükkanı (teşbihte hatam olsun teşbih yapıyorum) açacağım deyip izin alıp kebapçılık yapmaya benzeyen bir sistemdir" dedi.

UBER taksicilerin alanını gasp mı ediyor?

Burada tüm sistem görevini doğru yapıyor. Yanlış olan işleyiş. Sen farklı amaçla izin almışsın ama taksi alanına giriyorsun. Diyelim ki sizin bir oteliniz var ve bir kampanya ile müşteri çekmek zorundasınız. Ne yapıyorsunuz yurt dışına reklam yapıyorsunuz. Transfer oda kahvaltı akşam yemeği tur ile benim fiyatım bu diyorsunuz. Diyelim ki İtalya'dan biri bunu kabul etti. Siz başlıyorsunuz görevinize. Önce transfer ardından gelen yolcu ve hangi güzergâhtan hangi yolcuyu alacağınız belediyeye bildirilmek sureti ile fatura kesmek şartıyla onu havalimanından alıp bu transferi yapabilirsiniz. Bunların aldığı yetki bu. Ama bu sistemle taksicinin yolcusunu alıyor. Hatta ve hatta TÜRSAB'ta bu UBER denilen global hırsızlardan rahatsız. Çünkü vatandaşın bakışı sanki UBER ve yoluymuş gibi, global hırsızlar gibi gözüküyor.

Mevlüt Uysal açıklamaları hakkında neler söylemek istersiniz Taksicilerin yanında mı Mevlüt Uysal? Yanındayım diye açıklaması vardı...

Ben Mevlüt Uysal'ın samimiyetine inanıyorum. Yapılan ilk açıklama bizi üzdü. İstanbul gibi bir kentin şehri emini bir şey konuşurken öbür tarafı yıkmamak zorunda. Yasalla gayri yasalı bir anda anarken yasal olan sektörü rencide etmemek zorundaydı. Yanlış bir açıklamaydı düzeltti. Biz de mutlu olduk.

TAKSİ A.Ş. adında bir proje TBMM Ulaştırma Komisyonu sözcüsü Mustafa Ilıcalı tarafından açıklandı. Sizce olur mu bu proje?

Şimdi biz sektör olarak dörtte üçü basit usül mükellefi olan esnaf grubuyuz. Vergi statüsü olarak konuşuyorum. Şirket bazlı yaptığımız zaman vergi statüsü çok değişebilir. Esasında İstanbul'daki taksilerin kurtuluşu eğer ki yerel ve kanun koyucular tarafından korunursa sistem güzel. Ama dediğim gibi altını çizmik isterim kanun koyucular bizi kollayacaksa bu sistem güzel bir sistem. Bu sistemin başında kim olacak. 18 bin taksi var diyoruz ama verasetten ve çok ortaklıktan dolayı bir takside bazen 6-7 ortak olan kişiler var. 187 bin taksi var ama 18 bin plaka sahibi yok. Belki 60 bin tane plaka sahibi var. Bir baba rahmetli oluyor. Beş evladı varsa verasetten 5'e bölünüyor plaka.

"UBER hainlerin ürediği bir yer"

Peki UBER sürücüleri de biz 5 bin kişiyiz alielerimizle ortalama 20 bin kişi eder derler mi ? Derlerse tepkiniz ne olur?

Derler elbette. Mesela dört dörtlük giyinip altın kaplama silahım olsa banka oymaya gitsem yakalanınca bana emniyet güçleri, bu çok beyefendi bir soyguncu bunu bırakalım der mi? Eğer derse o sorunun cevabına evet derim. UBER San Francisco'da doğmuş bugün benim askerime silah sıkan Afrin'de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir. UBER'e binen de kullananda vatan hainidir. Bu firma ABD firması etrafınıza baktığınızda en büyük hainlği yapan ABD. Vatandaş UBER'e biniyor mesela 100 TL olsun. Bu 100 TL dövize çevriliyor. Hollanda'da Deutsche Bank'a gidiyor. Oradan 20 TL'si kesilip geri geliyor. Bu hainlik değil de nedir. İnsanlar döviz artmasın diye dövizlerini bozdurdu. Bu kampanyalar bu vatan için yapıldı. Ama şimdi UBER denilen global, binen ve kullanan hırsızlar boşuna timsah gözyaşı dökmesinler. Bu söylediklerim ağırsa da kabulümdür. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü UBER için korsandır açıklaması yapmıştı. Korsan taksi muamelesi yapılması gerektiğini açıklamıştı.

UBER 3. Havalimanı'na talip mi sizce?

'UBER EŞİTTİR PKK'DIR'

Külliyen yalan. Durakların bir sahibi var para saymış ama kurala uymak sorundu. Durak sahibi UKOME kararına uymak zorunda. Ulaştırma Bakanlığı'nın ve İBB'nin kararlarına uymakla mükellefsiniz. Otogar 25 yıllığına kiralanmıştı. Hangi kurala uyuluyor orada yine Ulaştırma Bakanlığı ve İBB'nin kurallarına uymak zorundasınız. UBER eşittir PKK'dır, DEAŞ'tır resmen teröristtir.

taksi.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.