Tanzim satışlarını sürekli kılacak proje: Gıda üsleri kurulacak

Tanzim satışlarını sürekli kılacak proje: Gıda üsleri kurulacak

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, gıda fiyatlarındaki dalgalanmanın önüne geçmek için Anadolu ve Avrupa yakasında Gıda Üsleri kurulacağını söyledi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, NTV'de yayınlanan "Adaylar NTV'de" programında yaptığı konuşmada, “Üreticiyle perakendeyiz Gıda Üsleri’nde buluşturacağız. Anadolu ve Avrupa Yakası’nda gıda üsleri olacak. Et, süt, balık ürünleri hepsi aynı yerde. Ağırlıklı olarak üreticiler olacak” dedi.

SÜREKLİ ÜRETMEK VE PROJE YAPMAK HOŞUMA GİDİYOR

Meclis Başkanlığı gibi çok önemli bir görevi üstlendiğini hatırlatan Yıldırım, "Meclis Başkanlığı, Atatürk'ün koltuğu, Cumhurbaşkanlığından sonraki makam; orası da çok onurlu bir yer. Niye? Milli iradenin tecelli ettiği yer. Bu da benim hoşuma gitti doğrusu. Çünkü sevdiğim, alışık olduğum, sürekli üreten, proje yapan, mühendis olduğum için, bana daha uygun geldi" diye konuştu.

Yıldırım protokol tartışmalarına ise şöyle cevap verdi. “Biz yaptığımız hizmetleri, insanlarımızın gönlüne dokunacak ne kadar çok iş yapmışsak bizim için en büyük makam odur. 'Allah razı olsun, şu köprüyü yaptınız, şu yolu yaptınız, şu havaalanını yaptınız, hayatımız kolaylaştı, internet her yerde çekiyor, ADSL var, bunlar benim için çok daha anlamlı. Diğeri hiç önemli değil, bir anlık bir şeydir."

SAVAŞTA DEĞİLİZ KAN DAVASI GÜTMÜYORUZ

Eyüpsultan'daki CHPseçim bürosunu ziyaretinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, bugün Eyüpsultan'ı ziyaret ettiğini, ardından esnafla buluştuğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarla çok coşkulu bir karşılama oldu. Onlarla görüştük. Yol üzerinde AK Parti seçim irtibat bürosuna uğradık. Yürürken baktım CHP irtibat bürosu var. Hadi şuraya da girelim, dedik. Planlı bir şey değildi. Girdik, öyle bir şaşkınlık oldu kısa süre. Selamlaştık, tebrik ettik, başarılar diledik. Bu gayet normal. Bu niye yadırganır, onu anlayabilmiş değilim. Savaşta değiliz, aramızda kan davası yok. İstanbul'un belediye başkanlığı için bir kampanya yürütüyoruz. Dolayısıyla ben bu kampanyanın olabildiğince sakin, herhangi bir gerginlik olmadan, İstanbul gündemine odaklı yapılmasını arzu ediyorum. Tabii ittifaklar var, Cumhur İttifakı var, Millet İttifakı var, bu ittifaklar arasında sert rüzgarlar esebiliyor. Bunlar, genel siyasetin konuları, Ankara'nın işi. Bizim işimiz, İstanbul."

BEKAYA HDP İTİRAZ EDEBİLİR AMA CHP EDEMEZ

Seçim döneminde beka konusunun gündeme gelmesinden rahatsızlık duyup duymadığı yönündeki soruya ise Yıldırım, şöyle dedi:

'Bekaya itirazı olan var mı? Türkiye'nin bayrağıyla, toprağıyla, bölünmez bütünlüğü, milleti, devleti, dört temel ilke. Üniter yapımız, Türkiye'nin 780 bin kilometrekare toprağı içinde tek devlet, tek millet, tek bayrak şeklinde bir yapı. Bu yapıya kim itiraz eder? CHP'nin de itiraz edeceğini zannetmiyorum. Burada sorun HDP olabilir ama HDP'yi de Kürt seçmenle ayırmak lazım. HDP'nin belirli bir şekilde terör örgütünün etki alanından çıkamadığını cümle alem, herkes biliyor ama bütün Kürt vatandaşlarımızı, İstanbul'da yaşayan milyonlarca Kürt kardeşimizi HDP'nin kalıbı içerisine getirip sıkıştırmak da onlara en büyük haksızlık olur.'

KÜRT VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

Kürt kökenli vatandaşların oylarını "herkesin kendi hanesine" yazdığını ancak bu tartışmayı etik bulmadığını aktaran Yıldırım, "Ben bütün İstanbullu kardeşlerime, İstanbullu hemşehrilerime şunu söylüyorum: Biz, bir genel seçim yapmıyoruz. Milletvekili, Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Onları yakın zamanda yaptık, bitti. İstanbul'u 5 yıllığına yönetecek, aradığınızda her an ulaşabileceğiniz, iç içe olacağınız yönetici seçeceksiniz. Dolayısıyla birtakım ideolojik kalıplarla, ön yargılarla hareket etmek, bu şehrin geleceğine bir katkı sağlamaz. O yüzden adaylara bakın, adayların kapasitelerine bakın, adayların tecrübelerine bakın, yapıp yapamayacaklarına bakın ona göre karar verin. Benim düşüncem budur." ifadelerini kullandı.

GENÇLER BİZİM KLASİK SİYASETİMİZLE İLGİLENMİYOR

Hiç kimsenin oyunun, bir partinin cebinde olmadığını da ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

'Seçmen artık bilinçlendi. Bu bizim için de geçerli. AK Parti için de CHP için de HDP için de bütün siyasi partiler için de... İletişim kanalları çoğaldı. Özellikle gençler. Gençler şu anda bizim klasik siyasetle pek ilgilenmiyorlar. Onların ellerinde sosyal medya var, internet var, bu sosyal medya üzerinden sanal alemde her şeyi takip ediyorlar, ilgisiz filan da değiller. Kimin ne söylediğini kimin ne yapmaya kabiliyeti olduğunu da takip ediyorlar."

DEPREM VE GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Yıldırım, “İmar barışı ve sorunlu yapılar. Plan - tadilat dosyaları birinci gündem olmayacak. Ismarlama ve sipariş üzerime imar planı olmayacak. Şehirciliği esas alan dönüşümden bahsediyoruz. Binaların yenilenmesi kurallara göre yapılacak.

- Modern şehircilik anlayışına göre değişim yapılacak.

- Değişimi zorla değil rızayla gerçekleştireceğiz.

- İmar barışının amacı yapı stoğunun fotoğrafını çekmek.

- Bina çürük ise bu binayı yenile diyeceğiz.

Yatay ve dikey mimari tartışması

İstanbul geçen yıldan itibaren eksi göç veriyor. İstanbul'un nüfusu 60 bin azaldı. Yapılan bu yüksek binalar yapıldı. Önemli olan bundan sonraki bakış açısı. Bundan sonra dikey yapılaşma yok” dedi.

TANZİM SATIŞ NOKTALARI

Meseleye bütüncül bir bakış getirmek gerekiyor. Yaşanan sebze - meyve fiyatlarındaki dalgalanmalar belirli mevsimler şartlardan kaynaklanıyor. Esas olan piyasanın kendi şartlarında oluşması.

Amacımız sebze – meyve satana rakip olmak değil.

Üretici ve perakendeciyi buluşturacağız.

İstanbul'un trafik sorunu

- Katlanabilir bir trafik akışı olacak.

- Toplu ulaşımı arttıracağız.

- Raylı sistemlerin payını yüzde 48'e çıkaracağız.

- Toplam 518 kilometre raylı sistem yapacağız.

PARK200 İLE SEMT PARKLARI ARTIYOR

20 dere kenarında toplam koridor uzunluğu:

398 kilometre. Yeşil koridorların genişliği 16 milyon metrekare.

Yeşil Ağ toplam büyüklük: 55.5 milyon metrekare

Kent ormanları ve semt parkları: Toplam 2 milyon metrekare

KENT MEYDANLARI VE ŞEHİR TERASLARI GELİYOR

Yeşil İstanbul’un en ilginç öğelerinden biri Şehir Terasları olacak. Yeşil Koridorların trafik engeline takıldığı yerlerde inşa edilecek olan platformlara ‘Şehir Terası’ adı verilecek. Mevcut ulaşım sistemine müdahale etmeden üretilecek şehir teraslarıyla İstanbul’a yeni bir yeşil hava katılacak. Trafik alttan akarken İstanbullular teras üstünde yeşilin keyfini çıkaracak. Bu platformlar ilçe ve mahalleleri birbirine bağlarken ulaşım hatlarına da kaliteli bir aktarma merkezi olarak hizmet verecek. Aynı zamanda dinlenme ve etkinlik mekanları olarak da işlevlendirilecek. İnsanların sevdikleriyle buluşup, sosyalleşebileceği, ramazan aylarında şehirsel ölçekte iftar organizasyonları yapılabilecek, spor etkinlikleri düzenlenebilecek kent mekanı olarak değer kazanacak.

Büyükdere Caddesi olduğu gibi korunacak. Bunun üzerinde yeşillendirilmiş teras yapılacak.

TANZİM SATIŞLARI GIDA ÜSLERİ İLE DEVAM EDECEK 

Binali Yıldırım NTV yayınında gıda fiyatlarındaki dalgalanmanın önüne geçmek için Anadolu ve Avrupa yakasında kurulacak Gıda Üsleri’ni anlattı.

Yıldırım, “Hallerde yüzde 20’nin üretici olması lazım. Ama bu durum böyle değil. Üreticiyle perakendeyiz Gıda Üsleri’nde buluşturacağız. Anadolu ve Avrupa Yakası’nda gıda üsleri olacak. Et, süt, balık ürünleri hepsi aynı yerde. Ağırlıklı olarak üreticiler olacak. Fiyatları makul düzeyde tutmanın yanısıra şehir içi trafiği de rahatlatacak. Çünkü her tür ürün için başka yere gidiyor araçlar. Bu da şehir içi trafiği artırıyor. Gıda merkezinin içinde sebze meyve hali, et ve et ürünleri hali, süt ve süt ürünleri hali, kuru gıda hali, su ürünleri hali ve kesme çiçek hali yer alacak” dedi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.