Tek parmağıyla kitap yazan Türeyen için destek gecikmedi

Tek parmağıyla kitap yazan Türeyen için destek gecikmedi

Sakarya’da yaşayan ve 3 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı yüzünde %98 engelli olan Rukiye Türeyen, tek parmağını kullanarak iki kitap yazdı. Tek isteği kendisine bakan annesine ev almak olan Türeyen için sosyal medyada seferberlik başladı.

Rukiye Türeyen, 38 yaşında ve Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde annesi ile birlikte yaşıyor. 3 aylıkken geçirdiği menenjit yüzünden yüzde 98 engelli olan Türeyen yatağa bağlı hayatına rağmen pes etmeyerek savaşına devam ediyor.

Tek parmağıyla 4 yılda kitabını tamamladı

Sadece konuşabilen ve işaret parmağını kullanabilen Türeyen, kendisine bakan annesi sayesinde hem okumayı hem de bilgisayara kullanmayı öğrendi. 4 yıl önce kitap yazmaya karar veren ve işe koyulan türeyen saatler süren emekleri ve tek parmağıyla "Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar" kitabını tamamlayarak yayınlamayı başardı. Rukiye’nin tek hayali ise tüm hayatını kendisine adayan annesine bir ev almak.

Ünlülerden kampanyaya destek

Rukiye’nin azmi ise sosyal medyada destek gördü. Sosyal medyada kitabın alınması için başlatılan kampanya kısa sürede çığ gibi büyüdü. Ayşe Arman’ın Rukiye’yi köşesine taşıması ile birlikte kısa sürede binlerce kitabın satıldığı öğrenildi. Sadece sosyal medya kullanıcıları değil, ünlülerde kampanyaya büyük destek verdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.