Terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

Terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı tutuklandı

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısını övdüğü iddia edilen "Ekşi Sözlük" yazarı çıkarıldığı mahkemece Antalya'da tutuklandı.

Ekşi Sözlük'te terör saldırısının hemen ardından açılan "Yeni Zelanda'da camiye saldırı" isimli başlığa yazı yazan, Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek bu katliama destek vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye cuma namazı esnasında gerçekleştirilen ve 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı yazarı hakkında inceleme başlattı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmada, şüpheli A.A’nın Antalya’nın Alanya ilçesinde olduğu tespit etti.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla şüpheli gözaltına alındı. A.A’nın emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılık tarafından tutuklandığı bildirildi.

KİN NEFRET VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDEN ŞAHISLARLA MÜCADELE SÜRECEK 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türk Polis Teşkilatı olarak bu ve benzeri konularda halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik eden, toplum içerisinde ayrışmaya yönelik nefret söylemleri ile paylaşımlarda bulunan şahıslarla ülke seviyesinde mücadelemizi yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" denildi.

eksicirkinyazi.jpg

Açıklamada ayrıca, "Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.