TİGEM'de deprem: Görevden alındı

TİGEM'de deprem: Görevden alındı

TİGEM’in çok tartışılan genel müdürü görevden alındı. Genel Müdür Şanlı’nın görevden alınması dikkat çekti. İşte haberin ayrıntıları;

TİGEM’de şaibe iddialarıyla gündeme gelen Genel Müdür İsmail Şanlı görevinden alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bakan yardımcılarının belli olmasıyla birlikte üst yönetimde köklü bir değişikliğe gidildi. Birçok genel müdür ve daire başkanı görevden alınırken, yerlerine de atamalar yapıldı. Milli Gazete yer alan habere göre; TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı’nın da görevden alınması dikkat çekti.

TİGEM Yönetim Kurulu, şaibe iddialarına yönelik haberlerin önüne geçmek için Milli Gazete’de bütün sorumlular hakkında 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmak için kamu davası açılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusuna gerekçe olarak TİGEM’e dışarıdan yapılan bir atamada devletin özel bilgilerinin ifşa edilmesi gösterilmişti.

İHALENİN NEDEN İPTAL EDİLDİĞİNİ AÇIKLAYAMADILAR

Genç çiftçi projesi tarafından tedarik edilecek 160 bin hayvan alımıyla ilgili olarak önce bir ihale yapılmıştı. Bu ihale hiçbir gerekçe gösterilmeden TİGEM Yönetim Kurulu tarafından iptal edilmişti. 160 bin hayvanın ihalede oluşan fiyatlardan daha yüksek fiyata doğrudan alım yöntemiyle belli firmalardan alınması ise şaibe iddialarını gündeme getirmişti. TİGEM Yönetim Kurulu, ihalenin neden iptal edildiği ile ilgili kamuoyuna haklı bir gerekçe göstermemesi de dikkat çekmişti.

AZERBAYCAN VE SUDAN’DAKİ İMZALAR İPLERİ KOPARDI

Diğer yandan TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı ile ilgili olarak Sudan’da kiralanan arazinin işletilmesiyle ilgili kurulduğu iddia edilen firma ve Azerbaycan’da yapılan anlaşmanın da inceleme altına alındığı kaydediliyor.

ŞAİBE İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

TİGEM Genel Müdürü İsmail Şanlı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, genç çiftçi projesi kapsamında tedarik edilecek 160 bin baş hayvanla ilgili şaibe iddiaları gündeme gelmişti. Bu şaibe iddialarından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4 müfettiş görevlendirilerek, 160 bin baş hayvan alımıyla ilgili bütün işlemler incelemeye alınmıştı. Müfettişler incelemelerini devam ettirirken, geçtiğimiz hafta bütün firma yetkililerinin de ifadesi alınmıştı. İptal edilen ihaleye katılan bütün firma yetkililerinin müfettişler tarafından ifadeye çağrılması, şaibe iddialarına yönelik kaygıları kuvvetlendirdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.