TOKİ Başkanı istifa etti

TOKİ Başkanı istifa etti

Ankara’da dün gece hareketli saatler yaşandı ve TOKİ Başkanı Ergün Turan görevinden istifa etti. İşte ayrıntılar;

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa dilekçelerini bugün saat 17.00’a kadar vermesi gerekiyor. Dün gece ise Ankara’da hareketli saatler yaşandı ve iki kritik isim görevlerinden ayrıldı.

Seçimler için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ile görevlerinden istifa etti. Arısoy'un AK Parti'den İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkanı adaylığı için istifa ettiği öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için kamu görevlilerinin istifa etmeleri gereken tarihi 1 Aralık olarak belirlemişti.

Buna göre, hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, subay ile astsubayların bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekecek.

KİMLER İSTİFA ETTİ?

Bu arada seçimler için Ankara bürokrasisinin yakından tanıdığı iki isim görevlerinden istifa etti. Aslen Trabzonlu olan TOKİ Başkanı Ergun Turan ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy görevlerinden istifa etti.

Ömer Arısoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevi öncesinde 2016-2018 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı.

TOKİ’de Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı da yapan Ömer Arısoy, 1999-2014 yılları arasında, aday adayı olduğu Zeytinburnu’nda Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Arısoy, siyaset, bürokrasi ve özellikle de kültür-sanat alanındaki tecrübesiyle Zeytinburnu Belediye Başkanı olarak İstanbullulara hizmet etmek istiyor.

44 yaşındaki Arısoy, evli ve iki çocuk babası.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.