TOKİ'den şehit ailesine büyük ayıp Evin parasını geri istediler

TOKİ'den şehit ailesine büyük ayıp Evin parasını geri istediler

TOKİ, şehit ailesine hibe edilen evin parasını istedi. Olay Meclis gündemine taşındı.

Şehit Bilal Batırır’ın ailesine hibe edilen evin parasını isteyen TOKİ’ye yönelik tepkiler dinmiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde TOKİ’nin hesapları görüşülürken şehit ailesine yapılan büyük ayıbı gündeme getirdi.

Milletvekili Yavuzyılmaz, Meclis'te TOKİ’nin bu vatan için canını verenlerin geride kalan ailesine ev sahibi olması için faizsiz kredi verdiğini ifade ederek Batırır ailesinin yaşadığı durumu anlattı.

‘Şehidin eşi Hatice Batırır'a, kocasının ölümü sonrası 65 metrekarelik bir TOKİ evi hibe ediliyor’ diyen CHP’li vekil Yavuzyılmaz, yıllar sonra Bursa'daki TOKİ evinin parası aileden istendiğini, 65 metrekarelik ev için 50 bin liranın talep edildiğini, Şehidin eşi Hatice Batırır’ın bu paraya TOKİ'nin ihtiyacı olmadığını, ama kendisinin ihtiyacı olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Şehidin eşi Hatice Batırır TOKİ’ye tepki göstererek, 'Bu parayı bizden almasınlar, içimizi de daha fazla yaralamasınlar' ifadelerini kullanıyor.

Babası şehit olduğunda dört aylık olan oğlu Hasan ise “TOKİ bu parayı istiyorsa, o zaman babamı da geri versinler' dedi.

Konu ile ilgili TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er ise ev konusunun göçmen konutlarıyla ilgili olduğunu belirtmekle yetindi.

Şehit Çavuş Bilal Batırır, 1996 yılında Mardin'de şehit olmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.