‘Toplu ölümler yaşanabilir’ diyen HDP'lilere vatandaşlardan tam destek!

‘Toplu ölümler yaşanabilir’ diyen HDP'lilere vatandaşlardan tam destek!

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları terör suçundan cezaevinde bulunanlar ile ilgili, "Artık geldiğimiz bu noktada cezaevlerinde toplu ölümler yaşanabilir" açıklamasına sosyal medyadan vatandaşlar tam destek verdi!

HDP'nin 157 gündür PKK elebaşı terörist Apo için açlık grevinde olan Leyla Güven ve aynı mahiyette cezaevlerinde 31 Mart'tan bu yana açlık grevine giren 7 bin tutuklu için cezaevi önünde yapmak istediği açıklamaya izin verilmedi. Cezaevine gitmek için HDP Diyarbakır il binasından çıkan HDP milletvekilleri polis tarafından engellendi. Bunun üzerine grup HDP il binası önüne geldi. HDP'liler ile polis yetkilileri arasında yapılan uzun görüşmelerin ardından açıklama yapılmasına ve gazetecilerin bina önüne gelmesi izin verildi.

 ‘CEZAEVLERİNDE TOPLU ÖLÜMLER YAŞANABİLİR'

HDP Diyarbakır'da PKK elebaşı terörist Apo için açlık grevleri ile ilgili açıklama yaptı. HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, "Bugün bütün Diyarbakır adeta işgal pozisyonundadır. Bütün sokaklar, bütün caddeler, her taraf tutulmuş, biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Farisoğulları şöyle devam etti: "31 Mart'tan bu yana bu halkın 7 bin çocuğu açlık grevindedir. Artık geldiğimiz bu noktada cezaevlerinde toplu ölümler yaşanabilir. Açlık grevleri bizde ciddi endişe uyandırıyor. Çocuklarımız, arkadaşlarımız ölüm eşiğindeler. Bunu kabul etmemek için çırpınıyoruz. Gençlerimizin cenazelerini cezaevlerinden çıkarmak istemiyoruz. Bunun yegâne yolu da tecridin kaldırılmasıdır. Toplu katliamı kabul etmiyoruz. Adım atılmazsa eğer, bizi öldürseniz bile bunu kabul etmeyeceğiz. Demokrasinin önünü açmaya çalışıyoruz. Tecrit kalkarsa normal bir süreç başlar."

VATANDAŞLARDAN TAM DESTEK GELDİ!

Bu açıklamalar üzerine vatandaşlar sosyal medyadan Apo için yapılan açlık grevinde olanların ölümlerine adeta destek mahiyetinde açıklamalar yapıldı.

İşte o açıklamalardan bazı örnekler;

aclikgrevi1.jpgaclikgrevi2.jpgaclikgrevi3.jpgaclikgrevi4.jpgaclikgrevi5.jpgaclikgrevi6.jpgaclikgrevi7.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.