Detaylar ortaya çıkmaya başladı! "İstanbul'u fetheden Yunanlı"

Detaylar ortaya çıkmaya başladı! "İstanbul'u fetheden Yunanlı"

Yunan basını CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu yeniden İstanbul’u fetheden Yunanlı olarak ilan etti.

Yunan basını, YSK’dan mazbata almadan kendini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ilan eden CHP’li Ekrem İmamoğlu’nu "İstanbul'u fetheden Yunanlı" başlığı ile manşetlerine taşıdı.

1453'te Osmanlı Türklerinin fethettiği İstanbul'u, CHP adayı Ekrem İmamoğlu sayesinde yeniden aldıklarını söyleyen Yunanlar, "İstanbul'u fetheden Yunanlı" diyerek methiyeler dizdi.

AYASOFYA’NIN İNTİKAMI

31 Mart seçimlerinin resmi olmayan ilk sonuçlarını “Ayasofya’nın intikamı” diye duyuran Yunan basını, bu kez CHP’li İmamoğlu için “Konstantinopol’ün yeni seçilmiş belediye başkanı” sıfatını kullanarak, “Ekrem İmamoğlu: İstanbul’u fetheden Yunan” başlığını kullandı.

ekremyunan1-001.JPG

HEM PONTUS KÖKENLİ HEM DE YUNANCA KONUŞABİLİYOR  

Haberde Ekrem İmamoğlu’nun Pontus kökenli olduğunu öne süren Yunanistan merkezli Protothema gazetesi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük kalelerinden biri olan Konstantinopol’ü fetheden Ekrem İmamoğlu, hem Pontus kökenli hem de Yunanca konuşabiliyor” dedi.

İMAMOĞLU PONTUS DANSI YAPTI: KRİPTO HRİSTİYAN

Yunan basını 31 Mart sonrasında bir başka haberde ise, "Ayasofya’nın intikamı" başlığını atarken İngilizce yayın yapan bir başka Yunan haber sitesi Keeptalkingreece ise Yunanistan’ın kuzey batısında yer alan Giannitsa kentini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun Pontus dansı yaptığı ve Yunanca konuştuğu bir video paylaşmış ve "İstanbul’un yeni başkanı bir Pontus" denildi. Yunanlılar, Yunanca'nın Pontus lehçesini konuşan Türklerin, 1920-22 arasındaki savaştan sonra Müslüman olan Kripto-Hristiyan olduklarına inanıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

pontus-hristiyan-001.jpg

MAKARİOS’UN HEYKELİNİ DİKMİŞTİ

İstanbul’da PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile İYİ Parti’nin de tam desteğini alan CHP’li Ekrem İmamoğlu bir önceki dönem belediye başkanı olduğu Beylikdüzü'nde Yaşam Vadisi olarak adlandırılan parkın ortasına “Türk Ordusu Kıbrıs’a geldiğinde kurtaracak tek bir Türk bile bulamayacaktır” diyen Rum Başpiskopos Makarios’un heykelini yaptırmış ve meydana dikmişti. Rum Makarios’un heykel açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. İmamoğlu bu girişimlerinin ardından geçtiğimiz yıl da Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu'nu belediyede ağırlamıştı. 

makarios-heykel.jpg 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.