Trabzon Araklı'da sel faciası Ölü ve kayıplar var

Trabzon Araklı'da sel faciası Ölü ve kayıplar var

Trabzon'un Araklı ilçesi'nde meydana gelen taşkında 3 kişi hayatını kaybetti. 7 kişinin de kaybolduğu öğrenildi.

Trabzon'un Araklı ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana gelen taşkında şimdiye kadar 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin kaybolduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde öğle saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Araklı ilçesi ile bazı mahallere su taşkınları, sel ve heyelanlar meydana geldi.

BİRÇOK EV VE İŞ YERİ ZARAR GÖRDÜ

Sağanak sonucu meydana gelen sel ve heyelanların en fazla etkili olduğu Yeşilyurt mahallesinde bir çok ev ve iş yeri zarar gördü.

arakli2-kffp.jpg

7 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

Mahallede meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle 7 kişiye ulaşılamadığı öğrenildi.

Olayın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, iş makineleri, Araklı Belediyesi ekipleri, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri de bölgeye gönderildi. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

ARANAN VATANDAŞLAR İÇİN DEVLET SEFERBER OLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada aranan vatandaşların bulunabilmesi için devletinin seferber olduğunu belirterek, "oluşan zararın telafisi için gerekli tüm destekler verilecektir" dedi.

Albayrak'ın açıklaması şu şekilde:

"Araklı’da yaşanan sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Devletimiz, haber alınamayan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılması için seferber olmuştur ve selde oluşan zararın telafisi için gerekli tüm desteği verecektir."

BAKAN PAKDEMİRLİ: 3 ÖLÜ, 7 KAYIP VAR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, olayda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Pakdemirli, 76 kişinin de tahliye edildiğini belirtti.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.