Trabzon'da pistten çıkan uçak, millet kıraathanesi oluyor

Trabzon'da pistten çıkan uçak, millet kıraathanesi oluyor

Trabzon Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğu,Trabzon Havalimanı'na iniş yaparken pistten çıkan uçağın millet kıraathanesi yapılacağını açıkladı.

Trabzon Havalimanı'na iniş yaparken kontrolden çıkıp, denize 25 metre kala yamaca saplanan, bir daha uçurulamayacağına karar verilen yolcu uçağının teknik aksamı ve bazı parçalarının sökülme işlemine başlandı. Ekiplerce sökülen parçaların, gemi ve hava yoluyla İngiltere'ye ulaştırılacağı, işlemlerin ise 1 ayda tamamlanacağı belirtildi.

Hizmet dışı kalan uçağı satın alan Avtrade firmasının direktörü Dennis Richard Lewis, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yayımlayan Başkan Sağıroğlu, uçağın gövdesinin millet kıraathanesi olarak kullanmak için şirket yetkilileriyle anlaştıklarını duyurdu.

Sağıroğlu, bedelsiz aldıklarını açıkladığı uçağın gümrük sorunlarının da aşılmasıyla, ilçedeki Emine Erdoğan Hatıra Ormanı'nın yer aldığı alana entegre etmek istediklerini söyledi. Firma yetkilisi Lewis ile yapılan görüşmeye ilişkin konuşan Sağıroğlu, "Trabzonlu iş adamı Alahittin Aydın'ın katkıları ile birlikte uçağı belediyemize bedelsiz olarak kazandırdık. Uçak yurt dışından Pegasus firmasına kiralandığı için gümrük malı sayılıyor. Uçağın en önemli parçasından en küçük cıvatasına kadar yurt dışına teslim edilmesi gerekiyor" dedi.

Resmi yazışmalara başladıklarını söyleyen Sağıroğlu, "Öncelikli olarak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğümüzle sonra ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla görüşüp izin belgesini çıkartma amacındayız. İzin belgemizi aldıktan sonrada uçağı sahil alanımızda bulunan Emine Erdoğan Hatıra Ormanı'nda uygun bir yere konumlandırarak millet kıraathanesine dönüştürüp, milletimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Bu arada, uçak kazasıyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma da sürüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım Ekibi'nin yaptığı incelemeye ilişkin rapor, pilotlar ve kabin görevlilerinin ifadeleri ile dinlenen yolcuların ifadelerinin alındığı soruşturma sonrası iddianame hazırlanacak.

Uçağın birinci pilotu Ender Bayraktar, soruşturma kapsamındaki ifadesinde kalkış öncesi uçakta herhangi bir soruna rastlamadıklarını; ancak inişten kısa süre sonra uçağın sola yöneldiğini ve motorun kopmasıyla toprak zeminde bir süre sürüklediklerini belirtmişti.

Uçağın yardımcı pilotu İrfan Yavuz ise uçağın tekerlekleri piste değdikten sonra yavaşlamadığını, ardından da denize yöneldiğini ve kontrolü kaptan pilotun devraldığını söylemişti.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.