Tramvayda silahlı saldırı! Ölü ve yaralı var

Tramvayda silahlı saldırı! Ölü ve yaralı var

Hollanda'da da bir tramvayda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sebebi ile tramvay seferleri durduruldu.

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bir kişinin ateş açması sonucunda tramvayda bulunan çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırı sebebi ile tramvay seferleri durduruldu. Olayın yaşandığı tramvay ise polis kordonuna alındı. Polis olayın terör saldırısı olabileceğini duyurdu.

Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10:45'te silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle en az 1 kişinin öldüğü, çok sayıda da yaralının bulduğu bilgisi paylaşıldı.

Polis olayın terör saldırısı olabileceğini duyurdu.

Saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydan'ında bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.Polis bölgede operasyon başlattı.Bölgenin iki helikopterle havadan da kontrol edildiği bildirildi.

SALDIRGAN BİR BİNADA SIKIŞTIRILDI

Tramvayda ateş açarak en az bir kişiyi öldüren, çok sayıda kişiyi yaralayan saldırganın bir binada sıkıştırıldığı iddia edildi. 

Özel polis timlerinin operasyon yapmaya hazırlanıyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

"Çok endişeli" olduğunu söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kriz masası oluşturduklarını ifade etti.Kentte en üst tehdit seviyesine geçildi. Havalimanı, okul ve camilerde güvenlik önlemleri artırıldı. Kraliyet Özel Birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

SİYASETCAFE.COM

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.