TRT sürpriz değişiklik! Resmen kaldırıldı

TRT sürpriz değişiklik! Resmen kaldırıldı

TRT’de çok konuşulacak ve tartışılacak bir değişikliğe imza atıldı. İşte ayrıntılar;

TRT Yönetim Kurulu toplantıları artık gizli yapılacak. Toplantı görüşmelerinin iki ayrı ses kayıt cihazı ile takip edilmesi, adli ve idari makamların denetimine açılması, 10 yıl boyunca saklanması gibi hükümlerin 'tamamı' değişiklik ile birlikte kaldırıldı.

TRT Yönetim Kurulu toplantıları iki ayrı ses kayıt cihazı ile kayda alınıyor, devlet arşivinde 10 yıl süreyle tutuluyordu.

Resmi Gazete’de dün yapılan düzenleme ile Yönetim Kurulu toplantılarının ‘gizli’ yapılması kuralı korundu. Toplantı görüşmelerinin iki ayrı ses kayıt cihazı ile takip edilmesi, adli ve idari makamların denetimine açılması, 10 yıl boyunca saklanması gibi hükümlerin 'tamamı' kaldırıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, toplantılar artık 'gizli' yapılacak, görüşmelerin ses kayıtları devlet arşivinde tutulmayacak, adli ve idari denetim mekanizmalarına, yönetim kurulu toplantıları ile ilgili bir veri sunulamayacak.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA NELER KONUŞULUYOR?

Ses kayıtlarının alınmaması düzenlemesi ile iki kat gizlenen TRT Yönetim Kurulu toplantılarında genel olarak TRT’nin program, yayın, teknik, personel, idari ve mali tüm hizmetlerine dair temel ilkeler ve hedefler belirleniyor, bunlarla ilgili kararlar alınıyor. TRT’nin bütçesi, bilançosu, kadrosu karara bağlanıyor; yatırım ve finansman programları onaylanıyor. Genel Müdürün teşkilatta yapılmasını istediği teklifler inceleniyor, uygun görülenler RTÜK onayına sunuluyor. Yıllık yayın planları karara bağlanıyor. En önemlisi Sayıştay’ın TRT’nin denetimine ilişkin raporları inceleniyor, düzeltici ve geliştirici tedbirler alınıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.