TSK’da dev FETÖ operasyonu: Rakam inanılmaz

TSK’da dev FETÖ operasyonu: Rakam inanılmaz

Tamamı muvazzaf olan 295 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu hakkında gece saatlerinde dev bir FETÖ operasyonu başlatıldı.

MAHREM İMAM VE ANKESÖRLÜ TELEFONA FLAŞ OPERASYON

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında yerel seçimler öncesinde çok önemli bir gelişme yaşandı.

Terör örgütü FETÖ’nün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları belirlenen tamamı muvazzaf 295 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu hakkında emniyet güçlerince gece yarısı operasyon başlatıldı.

KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR SONUCU YENİ ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Örgüt içi iletişim için örgüt mensubu asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe, market vb. yerlerde kurulu ankesörlü hatların içeriklerinin incelenmesi suretiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı arasındaki koordineli çalışma sonucu yeni şüpheliler belirlendi.

GECE YARISI DÜĞMEYE BASILDI

Başsavcılıkta; 2'si albay, 1'i yarbay ve 8'i binbaşı rütbesinde olan tamamı muvazzaf toplam 295 askeri personel süpheli hakkında gece yarısı saat 01.00'den itibaren eş zamanlı olarak uygulanmak üzere gözaltı, yakalama, arama ve el koyma talimatı verildi.

OPERASYON HALEN DEVAM EDİYOR

Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemlerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü¨ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından devam ediliyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.