TSK’dan Afrin’le ilgili flaş açıklama

TSK’dan Afrin’le ilgili flaş açıklama

Son dakika… Türk Silahlı Kuvvetleri’nden flaş Afrin açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar;

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1829 olduğu belirtildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 34. gününe girilirken TSK ve ÖSO'nun Afrin'deki ilerleyişi sürüyor.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 33 gün geride kaldı. Mehmetçik ve ÖSO güçleri, Afrin yakınlarındaki iki köyü daha YPG/PKK’lı teröristlerden temizledi. Bölgeye asker ve silah sevkiyatı da sürüyor. TSK'dan yapılan son açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1829 olduğunu duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin’in kuzeydoğusundaki Uverkan köyü ile kuzeybatısındaki Karababa köyünü de YPG/PKK’lı teröristlerden temizledi.

1829 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1829 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Uvernkan köyünün teröristlerden arındırılmasıyla birlikte harekât güneye doğru derinleştirilmiş oldu. TSK ve ÖSO unsurları Afrin’e doğru ilerleyişini sürdürürken Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan ve daha önce El Bab’ta ve hendek operasyonlarında görev yapan Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri de sınır bölgelerine sevk ediliyor. 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.