TSK'dan flaş Atatürk düzeltmesi!

TSK'dan flaş Atatürk düzeltmesi!

26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanan videoda Atatürk'e yer vermeyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tepkilerden sonra hatasını düzeltti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşılan, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanan videoda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmedi. TSK'nın 1 gün sonra paylaştığı ikinci videoda ise Atatürk'e yer verildi.

TSK, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü dolayısıyla tarihi görüntülerin yer aldığı 6 seriden oluşan video hazırladı.

İlki bugün TSK'nın sosyal medya hesaplarından yayımlanan video, “Büyük Zafere Adım Adım” başlığını taşıyor. TSK tarafından hazırlanan videoda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e yer verilmedi.

Daha önce de TSK’nın resmi sitesi ve sosyal medya hesabından paylaşılan “23 Nisan - Sanki Her Tarafta Var Bir Düğün” isimli çocuk şarkısındaki üç kıtalık çocuk şarkısının ikinci kıtası TSK tarafından sansürlenmişti. TSK’nın yayınladığı çocuk şarkısında “İşte, bugün bir meclis kuruldu / Sonra hemen padişah kovuldu” şarkısındaki “padişah kovuldu” bölümü klipten çıkarılmıştı.

İKİNCİ VİDEODA ATATÜRK YER ALDI

TSK’nın 6 seri halinde yayınlayacağı videoların ikincisi de sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Bu paylaşımda yer alan görüntülerde tarihi zaferle ilgili Atatürk’e de yer verildi.

Videoda, Sultan Alpaslan’ın 1071 Malazgirt Zaferi’ne yer verilirken, 30 Ağustos zaferi de Atatürk’ün cephe ziyareti görüntüleri veriliyor.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.