TSK’dan flaş Zeytin Dalı açıklaması

TSK’dan flaş Zeytin Dalı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son dakika Zeytin Dalı Harekatı açıklaması yapıldı. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Türk Silahlı Kuvveti ile Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin’de yürüttüğü Harekata ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı ve etkisiz hale getirilen PKK/YPG/PYD’li terörist sayısı açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden  (TSK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Afrin’de devam etmekte olan  Zeytin Dalı Operasyonu’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 567 olduğu açıklandı.

Afrin şehir merkeziyle kuzey ve batıdaki köyler arasındaki bağlantı hattı bugün kesiliyor. Böylece Mabatlı beldesi ve diğer yerlerdeki YPG'li teröristler kapana kısılacak ve hiçbir yere kaçma şansları olmayacak.

ÖSO unsurları Afrin kent merkezi girişine ulaştı, ilk fotoğraf sosyal medyadan paylaşıldı.

STRATEJİK BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ

Afrin merkeze yönelik kuşatma operasyonları tüm hızıyla sürerken, TSK desteğindeki ÖSO güçleri de stratejik öneme sahip Meydanki Kasabası'na şiddetli çatışmaların gölgesinde girdi. ÖSO güçleri ile birlikte önce Meydanki Kasabası'nın hemen üst tarafında bulunan Muhabbebe Köyü'ne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Afrin'den kaçmayı başararak evlerine dönmeye çalışan sivil vatandaşların güvenliği nedeniyle, TSK Komando Birlikleri ve keskin nişancılarının desteğinde ÖSO son derece hassas bir operasyonla köye girdi. Köydeki terörist mevzileri havadan ve karadan sürekli olarak vurulurken, teröristlerin köyden kaçtığı belirlendi.

Ancak teröristler kaçarken bölgedeki tüm yollara ve birçok eve mayın ve el yapımı bombalarla tuzak kurdu. Teröristlerin, Muhabbebe Köyü girişinde kurdukları tuzakların patlaması sonucu 1 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

harita.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.