TÜRGEV kıyağa doymuyor! Masraf devletten

TÜRGEV kıyağa doymuyor! Masraf devletten

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün çok konuşulacak bir karara imza attı ve Fatih’te bulunan binayı 25 yıllığına bedelsiz olarak TÜRGEV’e verdi. İşte haberin ayrıntıları;

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih'teki Kariye Mahallesi'nde bulunan, belediyeye ait binayı 25 yıl bedelsiz olarak Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na verdi.

TÜRGEV’e yönelik AKP’li belediyelerin İstanbul’da sürekli benzer bağışlar yapması tartışmalara neden olmuştu.

TÜRGEV, 1996 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kurulmuştu.

TÜRGEV’in yönetiminde ise; aktif olarak Erdoğan oğlu görev almıştı. Şimdilerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal derneğin yönetim kurulunda görev yapıyor.

TÜRGEV YİNE ARAZİ İSTEDİ

Buna karşın TÜRGEV, bu kez İBB’ye ait Fatih'teki Kariye Mahallesi'nde bulunan bir binanın kullanım haklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 49 yıllığına bedelsiz olarak istedi.

Konu bugün İBB Meclis’inde görüşüldü ve AKP’li üyelerin oylarıyla İBB’ye ait Fatih’teki bina TÜRGEV’e 25 yıllığına tahsis edildi. Raporda TÜRGEV’le ilgili, “17/10/2018 tarihi itibariyle 27 ilde, toplam 5.152 kontenjanla 30 özel öğrenci yurdu işlettiği…” ifadeleri kullanıldı.

İşte İBB’nin o kararı:

ibb-002.jpgibb1.jpg

CHP’Lİ ESKİ ÜYE O DERNEKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Konuyla ilgili Odatv’ye konuşan CHP'nin eski İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ şu ifadeleri kullandı:

"İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, İHA, TÜRGEV, TÜGVA, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Fatih İlim ve Kültür Vakfı, Kemal Efendi Vakfı, Darülfünun Vakfı... Bunlar, İBB'nin katalog vakıfları. Tahsisler sadece bu vakıflara yapılır, bu doğru değil, eşitlikçi bir yaklaşım değil.  Fakat eşitlikçi bir yaklaşım olmalı, her vakfa eşit davranılmalı. Ayrıca şunu anlamakta zorluk çekiyorum: Arazi devletten, bina devletten, vergi muafiyeti devletten, yakıt parası devletten... Öğrencilerin barınması ve sundukları hizmetler paralı. Böyle vakıfçılığı kim yapmaz? Türkiye'de en karlı iş. Kur vakfı, rahat et, üstüne para al. Vakıf nasıl olmalı? Kurarsın vakfı, üyelerin katılımı ile kamuya bir hizmet verirsin. Vakıf buna denir."

siyasetcafe.com

Kaynak:Odatv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.