Türk Telekom ve Turkcell yeni hat başvuruları e-Devlet’ten nasıl yapılır? (e-Devlet şifresi nasıl alınır?)

Türk Telekom ve Turkcell yeni hat başvuruları e-Devlet’ten nasıl yapılır? (e-Devlet şifresi nasıl alınır?)

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ve Turkcell için yeni hat işlemleri işlemleri e-Devlet’ten yapılabilecek. İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

E-Devlet’ten yeni bir hizmet daha kullanıma açıldı… Mobil hat abonelik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Türk Telekom ve Turkcell’den yeni hat almak isteyen kullanıcılar, e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet’te hizmete sunulan yeni uygulamayı Twitter hesabından duyurdu. Açıklamaya göre Türk Telekom ve Turkcell için mobil hat işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Peki yeni hat başvuru işlemi e-Devlet üzerinden nasıl yapılacak? İşte adım adım sorunun cevabı…

e-devlet-1.jpg

e-devlet-2.jpg

e-devlet-3.jpg

e-devlet-4.jpg

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Vatandaşlara verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını sağlayan e-Devlet, kamu hizmetlerine tek bir noktadan ulaşma imkanı sağlayan bir internet sitesidir. e-Devlet’e girebilmek için TC kimlik numaranızın yanı sıra şifrenizin de olması gerekiyor. İlk şifre alma işlemi PTT merkezlerinden yapılabiliyor. PTT’ye giderek şahsen başvuru yapmanız halinde e-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. 

E-Devlet şifresiz ayrıca, yurt dışında bulunan elçilik ya da konsolosluklardan da temin edilebilir. 

Bunların yanı sıra, mobil imza, internet bankacılığı veya elektronik imza kullanılıyorsa, e-Devtel’e bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

İNTERNETTEN E-DEVLET ŞİFRESİ ALINABİLİYOR MU?

E-Devlet için ilk şifre, güvenlik nedeniyle PTT’den alınabiliyor. Şifrenin unutulması halinde internetten sıfırlama işlemi ve yeni şifre oluşturma işlemleri yapılabiliyor. Şifresini unutan kullanıcıların, e-devlet üzerinden tanımladığı cep telefonu numarası veya mail adresi üzerinden de şifre sıfırlama işlemi yapılabiliyor

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.