'Türkçülük makbul değil, muteber olan Milliyetçiliktir'

'Türkçülük makbul değil, muteber olan Milliyetçiliktir'

MHP Genel Başkanı Baş Danışmanı 3 Mayıs Türkçüler Gününe denk gelecek şekilde TÜRKÇÜLÜK hakkındaki paylaşımları dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Baş Danışmanı Şükrü ALNIAÇIK, sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamalarla ezber bozacak nitelikte paylaşımlarda bulundu.

 

Türkçülüğün kelime olarak sert anlam çağrıştırdığını, kendilerine ‘’Türkçü’’ demek zorunda olmadıklarını bunun yerine ‘’Milliyetçilik’’ kelimesinin kullanılmasının daha doğru ve anlamlı olduğunu, Milliyetçiliğin daha yumuşak çağrışım yaptığını vurgulayarak MHP’nin İdeolojik olarak geçmişini sorgulayacak nitelikte kutsal değerlerini hiçe saymakla eş anlamlı cümleler sarfetti.

 

Türkiye’de Türkçülük denilince ilk akla gelen Partinin MHP olduğunu unutan ALNIAÇIK’ın sözlerine Türkçülerden sert tepkiler gelirken, azımsanmayacak derecede de destek geldi.

 

Türk Miliyetçilerinin ideolojik olarak beslendiği kaynakların başında gelen ATSIZ’ın eserleri ve başlattığı Türkçülük akını sayesinde Milli Kimliğini bulan Ülkücü hareketin ideolojik olarak içinden Türkçülüğü çıkarınca geriye kalan ne acaba.. Ümmetçilik yolunda atılan ilk adım mı?

 

Siyaset Cafe olarak 3 Mayıs’ı Hocaların Hocası, Tarihçi, Atsız Bey’in “Yamtar” ismi ile taltif ettiği

 

Prof.Dr. Mustafa Kafalı Bey’e sorduk:

 

Sayın Kafalı: “3 Mayıs Türkçüler günüdür. 70 yıldır da bu şekilde kutlanmaktadır. 3 Mayıs Türkçüler gününü sulandırarak Milliyetçiler günü ve ya Türk Milliyetçileri günü gibi değişik adlarla kutlamak 3 Mayısın ruhuna ihanettir. 3 Mayıs Türkçülüğün mahkûm edilmesine karşı Türkçülerin mücadele bayrağını açtığı tarihtir.

3 Mayısı bu Türkçülük ruhu ile Türkçüler günü olarak anmak her Türkçünün görevidir. Bunun dışında Milliyetçilik günü anmak isteyenler kendilerine başka tarih bulsunlar ve ellerini 3 Mayıs’ın yakasından çeksinler”. Dedi

 

Sayın ALNIAÇIK’ın paylaşımlarını aynen yayınlıyoruz.

 

 

Şükrü Alnıaçık

9 saat önce

Pan İslavizm, Pan Germanizm, Pan Helenizm zamanlarının "Pan Türkizm"i, "Pan Türkçü" olmuş; Turancı kelimesinin karşılığı olarak edebiyata girmiştir.

Turancıyız, Türk Birlikçiyiz. Ama kendimize "Türkist"ten hareketle Türkçü demek zorunda değiliz. Haddizatında Türkçü, Türkist'in "tercümesi"dir.

 

Şükrü Alnıaçık

9 saat önce

Nasıl Alman Milliyetçilerine Almancı, Arap Milliyetçilerine Arapçı denilemezse Türk Milliyetçilerine "Türkçü" demenin de pek makbul bir tarafı yoktur.

 

Şükrü Alnıaçık

9 saat önce • Düzenlendi

"Pantürkist'in tam Türkçe karşılığı ise "Türk Birlikçi"dir.

 

Şükrü Alnıaçık

9 saat önce

Türkçü kelimesindeki iki sert sessiz, bu unvanı daha sert ve makbulmüş gibi gösterse de asıl ve muteber olan, "Milliyetçilik"ti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.