Türkiye bunu konuşuyor! İt değil simit dedim

Türkiye bunu konuşuyor! İt değil simit dedim

CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun öfkesi vve yalanları mizahçılara da malzeme oldu. Bunlardan bir tanesi olan karikatürde İmamoğlu Valiye it yerine simit dediği anlatıldı.

Ordu Valisine ‘it’ diyerek hakaret eden CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun gelen tepkiler üzerine çark ederek sesinin kısık olduğu için kelimelerin ağzından yarım çıktığına dair açıklamasını ti’ye alan bir karikatür yayınladı.

Yine CNN Türk ekranlarında Yunan medyasının haberine öfkelenen İmamoğlu’na PKKlı Sakine Cansız sorusu soruldu. Ortaya çok konuşulacak bir mizah ortaya çıktı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon, Giresun ve Ordu gezisini tamamlamasının ardından Ordu-Giresun Havalimanı'nda Ordu Valisi Seddar Yavuz’a ağza alınmayacak hakaretler etmişlerdi.

Havalimanındaki kargaşa sırasında Ordu Valisine ‘it’ diyen Ekrem İmamoğlu gelen tepkiler üzerine çark ederek it değil basitlik dediğini savundu. CHP’nin adayı sesinin kısık olduğunu, o nedenle bazı kelimelerin yarısının çıkmadığını Valiye Basitlik yapıyor dediğini öne sürdü. Ancak CHP adayının bu iddiaları önceki gün net şekilde anlaşılan kamera kaydı ile bir kez daha yalanlandı.

“NABER MAL, İT DEĞİL SİMİT”

Misvak dergisi konuyla ilgili çok konuşulacak bir karikatür yayınladı. CHP’adayının yorgun olduğu için ağzından kelimelerin yarım çıktığı sözlerine atıfta bulunulan karikatürde İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’na "Naber mal?" diyor. Kılıçdaroğlu ise "Ne dedin sen?" diyerek tepki gösterince, İmamoğlu’da "Kemal dicektim çok yorgunum kelimeler yarım çıkıyor" cevabını veriyor. Kılıçdaroğlu'nun elinde tuttuğu telefonda ise CHP adayı İmamoğlu’nu savunan medyaya atıfla "Közcü - it değil simit dedim" yazıyor.

Büyük ilgi gören karikatür saatler içerisinde derginin İnstagram hesabında 15 bin paylaşılırken, Facebook hesabından ise 5 bin beğeni ve 2 bin 500’ün üzerinde paylaşım aldı.

İşte o karikatür;

imamoglu-it-karikatur.jpg

İMAMOĞLU’NA PKK’LI SAKİNE CANSIZ SORUSU

CHP adayının son günlerde ki öfke ve yalanlarını ele alan ve Frankfurt’ta yaşayan bir twitter fenomeni ise İmamoğlu’nun Yunan medyası sorusuna verdiği öfkeli cevapları PKK’lı Sakine Cansız soruları ile birleştirdi. CNN Türk programında Ahmet Hakan’ın hakkında “İstanbul seçimlerini kazanan bir Yunanlı” haberine öfkelenen İmamoğlu’nun cevaplarına karşılık PKK’lı Sakine Cansız hakkında soruları birleştiren twitter fenomeninin videosu 17 bin beğeni ve 5850 paylaşım ile rekor kırdı  

İşte o diyalog;

Cumhur Frankfurt; Efendim CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun PKK kurucusu hakkında bazı sözler var.

Ekrem İmamoğlu; Ne diyor

Cumhur Frankfurt; İşte Sakine Cansız’ı terörist olarak görmediğini söylüyor.

Ekrem İmamoğlu; Öyle demiyor. Siz anladınız ne demek istediğimi, göz işareti yapıyor. İyi izleyin o zaman. Yani neresi, orası burası, onlar ordan, bunlar buradan. Buraya ünlem işareti koyun bırakın diyorum.

Cumhur Frankfurt; Yani şimdi siz şunu söylemek istiyorsunuz? (Koyunları çağırma seslendirmesi) Doğru u anladım efendim?

Ekrem İmamoğlu; Anladınız. Başka konuya geçin.

İşte Cumhur Frankfurt’un İmamoğlu’nu gerçek ile izahı buluşturan o videosu;

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.