Türkiye ile ABD arasındaki kritik görüşme sona erdi

Türkiye ile ABD arasındaki kritik görüşme sona erdi

Sıcak Gelişme… Türkiye ile Amerika Birleşik Devleti (ABD)arasındaki kritik görüşme sona erdi. İkinci görüşmeye geçildi. İşte haberin ayrıntıları;

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasındaki gerilimin sona ermesi, ikili ilişkilerin düzelmesi için iki ülke yetkilileri başkent Washington'da bir araya geldi. Türk-Amerikan ilişkilerindeki son gelişmeleri ele almak üzere Washington'a giden Türk heyetinin ABD'li yetkililerle görüşmesi sona erdi.

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetinin ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Amerikalı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşme tamamlandı. Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyeti ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan'ın başkanlığını yaptığı Amerikan heyeti arasındaki görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Türk heyetinin diğer temaslarına devam edeceği bildirildi.

Görüşmede ağırlıklı olarak ABD'li papaz Andrew Craig Brunson konusu ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ağırlıklı olarak ele alındığı kaydedildi. Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik ediyor.

İKİNCİ GÖRÜŞME HAZİNE BAKANLIĞINDA

ABD'deki görüşme trafiği devam ediyor. Türk heyet, ikinci görüşme için ABD Hazine Bakanlığı'na ulaştı. Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından 3'er temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.