Türkiye’de bir ilk! Bu yaya geçidini gören frene basıyor

Türkiye’de bir ilk! Bu yaya geçidini gören frene basıyor

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti ve Aydın’a üç boyutlu yaya geçidi yapıldı. Bu proje ile sürücülerin yayalara gereken önemi vermesi hedefleniyor.

Aydın’da üç boyutlu yaya geçidi projesi hayata geçirildi. Aydın merkezde uygulanan üç boyutu yaya geçidi sayesinde araç sürücüleri önlerinde bir yükseklik varmış gibi algılıyor ve hızlarını azaltıyor. Yayalar da bu sayede karşıdan karşıya daha güvenli bir şekilde geçiyor.

Projeye ilişkin açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Onur Yılmaz, uygulamanın Türkiye’de örnek olduğunu belirtti.

ÜÇ BOYUTULU YAYA GEÇİDİNİ GÖREN FRENE BASIYOR

Üç boyutlu yaya geçidi uygulaması, sürücülerde farklı bir algılamayla optik yanılsama sağlıyor. Sürücülerin yayalar için gerekli hassasiyeti göstermesini sağlayan uygulamada, yaya geçitleri üç boyut özellikli boyanıyor.

Estetik görünüm de sağlayan yaya geçidine gelen sürücüler, önce burada bir yükselti olduğunu düşünüp yavaşlıyor ve ardından duruyor. Bu sayede yayalar da güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebiliyorlar.

Proje hakkında bilgileri paylaşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Onur Yılmaz, uygulamanın, yayaların trafikte farkındalığını arttırmayı amaçladıklarını ve projenin Türkiye’de ilk kez Aydın’da yapıldığını söyledi. Projenin çok beğenildiğini ifade eden Yılmaz, kentin farklı noktalarında da benzer uygulamayı başlattıklarını söyledi. 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.