Türkiye'den Kuzey Irak ile ilgili flaş karar

Türkiye'den Kuzey Irak ile ilgili flaş karar

Son dakika: Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlar durduruluyor!

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ,THY, Atlas Global ve Pegasus tarafından Türkiye'den Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin cuma günü saat 18.00 den itibaren durdurulacağını açıkladı.

Erbil Başkonsolosluğu, cuma gününden itibaren Türkiye'den Irak’ın Erbil ve Süleymaniye kentlerine karşılıklı uçuşların askıya alınacağını duyurdu. Başkonsolosluğun resmi Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, "Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 29 Eylül Cuma günü yerel saatle 18:00'den itibaren Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına/havalimanlarından uçuşların askıya alınacağını bildirmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Bu durumda, Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından ülkemizden Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin anılan tarihten itibaren gerçekleştirilmesi mümkün olamayacaktır." denildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürt Bölgsel Yönetimi'nin (IKBY) elinde bulundurduğu sınır ve havalimanlarının kontrollerini 3 gün içinde Bağdat'a teslim etmesini istemişti.Erbil yönetiminin söz konusu talebi reddetmesi üzerine Irak Sivil Havacılık Kurumu'ndan bu sabah yapılan yazılı açıklamada, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları'na yönelik tüm uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edilmişti.

 

Son dakika: Kuzey Irak'a uçuşlar yasaklanıyor! 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.