'Türkler her zaman var'

'Türkler her zaman var'

Doç. Dr. Mustafa Aksoy, Türklerin tarih sahnesinde her zaman var olduğunu belirterek, “Türkler tarih sahnesinde ya birinci ya da ikinci olarak var. Türklerin uyduruk bir tarihe ihtiyacı yok" dedi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aksoy, "Türkler tarih sahnesinde her zaman var. Tarih sahnesinde varken de ya birinci ya da ikinci olarak var. Türklerin uyduruk bir tarihe ihtiyacı yok" dedi. 

Samsun Türk Ocağı tarafından “Tarihi Hafıza Olarak Türk Mezar Taşları ve Damgalar” konulu bir konferans düzenlendi. Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansa katılan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aksoy, motif ve sembol gibi cümlelerin damga ile aynı olmadığını söyledi. 

Ermeni ustaya mezar taşı yaptırmakla bu mezarın Ermeni geleneğine ait olduğunu söylemek doğru olmadığını belirten Aksoy şöyle konuştu; “Tunceli'de de 2014’de bir koç başı mezar taşı var. Ancak o mezar taşının olduğu köyün Ermeni köyü olduğu söyleniyor. Köye giderek birisini buldum ve 'bu mezar taşlarının Ermenilerden kaldığı söyleniyor. Sizin köyün de Ermeni köyü olduğu söyleniyor' dedim. Bana 'Biz Ermeni değiliz. Ermenilerde böyle bir mezar taşı geleneği yok. Fakat Ermeni ustalara yaptırdığımız mezar taşları var' dedi. Ermeni ustaya mezar taşı yaptırmakla bu mezarın Ermeni geleneğine ait olduğunu söylemek doğru değil" dedi. 

turkler-tarih.jpg

ERMENİ VE KÜRT İDDİALARI

Ermeni bir araştırmacının, at başı mezar taşlarının 13. yüzyıla ait olan Moğollardan kalma dediğini aktaran Aksoy, "Ermeniler bu mezar taşlarının kendilerine ait olmadığını söylüyor. Ermenistan'da da bu mezar taşlarını bende gördüm. Oradaki Ermeniler de koç, koyun, at başı mezar taşlarının Ermenilere ait olmadığını söylüyor. Siyaseten bazıları bunlara sahipleniyor. Türkiye'de bir partinin başkanı at başı mezar taşı fotoğrafını almış. Aynı metni almış. Fotoğraftaki 13. yüzyılı da 10 yapmış. Moğol ismini de Kürt yapmış. Ayrıca köyün ismini de değiştirmiş. Ben de bu yazılan köye gittim. İnsanlara sordum. Bana 'böyle bir mezarlık burada yok. Burada Kürtler de yok' dediler. 'Bunlar nerede o zaman' dedim. Elimdeki fotoğrafı gösterdim. 'Burası 20 kilometre uzakta başka bir köy' dediler” ifadesini kullandı.

TÜRKLER HER ZAMAN VAR

Aksoy, köyün ismini değiştirerek tarihi de değiştirme çalışmaları olduğuna dikkat çekerek konuşmasnı şu şekilde tamamladı; “Tarihi değiştiriyor. Sonra da yazıyor. Bunu okuyanlar da bu iddialara inanıyor. Türkler tarih sahnesinde her zaman var. Tarih sahnesinde ya birinci ya da ikinci olarak var. Türklerin uyduruk bir tarihe ihtiyacı yok. Oysa İngilizler Afrika'ya kadar sömürgecilik yapmış, oradaki insanları kültürel olarak İngilizleştirmişler. Ama İngilizler orada devlet kurmamış. Türkler ise Çin'den ve Avrupa'da olan yerlerde devlet kurmuş. Dünyada bunun ikinci bir örneği yok.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.