Ünlü bankanın müdürüne Erdoğan'a hakaretten soruşturma

Ünlü bankanın müdürüne Erdoğan'a hakaretten soruşturma

Gezi eylemleri döneminde Hitler’i anlatan Çöküş filminin bir sahnesine ilişkin videoyu retweet’leyen HSBC Genel Müdürü Kervancı’ya 5 yıl sonra soruşturma açıldı.

HSBC Bank Genel Müdürü Süleyman Selim Kervancı Adolf Hitler’in son günlerini anlatan Çöküş filminin bir sahnesinin Gezi eylemlerine uyarlanmasına ilişkin bir videoyu 2 Haziran 2013 yılında Twitter hesabında paylaştı.

İhbar edilen Kervancı paylaşımdan 5 yıl sonra başlatılan soruşturma kapsamında emniyette şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma başlattıldığı öğrenilen Kervancı, 'Sayın Cumhurbaşkanımıza, makamına ve diğer kamu görevlilerine karşı hakaret kastım kesinlikle yoktur. İçeriğini hiç bilmediğim bir videoya istinaden hakkımda yürütülen bu soruşturma nedeniyle son derece mağdurum' dedi.

Soruşturmaya konu olan videonun Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde atılmasına rağmen soruşturmanın “Cumhurbaşkanına hakaretten” açılması dikkat çekti.

İLK OLARAK AYŞE ARMAN PAYLAŞTI

Gezi Parkı direnişi sürerken 1945 yılı Nazi Almanyası’nda Adolf Hitler’in son günlerini ve Berlin’in düşüşünü anlatan 2004 yapımı Çöküş filminin bir sahnesi, Türkçe alt yazıyla Gezi eylemleriyle ilişkilendirildi. Hitler’in makamında komutanlara gösterdiği tepki, videoya eklenen alt yazıyla Gezi eylemlerinin polis tarafından bastırılmamasından duyulan rahatsızlık olarak gösterildi.

Gazeteci Ayşe Arman, youtube’da “Hitler’in Veda Busesi, Gezi Parkı protestolarının büyümesinden yakınıyor” isimli videoyu twitter’da “güzel, göz at, seveceksin” notuyla paylaştı. HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı da bu tweet’i 2 Haziran 2013’te retweet’ledi. 

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.