Ünlü doktor evinde yüzlerce cenin saklamış

Ünlü doktor evinde yüzlerce cenin saklamış

ABD'de 45 yılda binlerce kürtaj operasyonunu gerçekleştiren ancak 2015 yılında kliniğinin lisansı iptal edilen Ulrich Klopfer'in evinde 2 binden fazla fetüs bulundu. Doktorun fetüsleri sakladığı, ölümünden sonra ortaya çıktı.


ABD’de bir kürtaj kliniğinde çalışan ve geçen hafta ölen bir doktorun evinde 2 binden fazla fetüs kalıntısı bulundu. Polis, Ulrich Klopfer’in evinde tıbbi olarak muhafaza edilmiş 2 bin 246 fetüs bulunduğunu açıkladı.

ABD’nin Illinois eyaletinde yaşanan olay, doktorun ölümünün ardından evine giden ailesinin fetüsleri bulması ve polise haber vermesiyle ortaya çıktı. Polis, Klopfer’in evinde hastalara yasadışı kürtaj yapıp yapmadığına dair herhangi bir kanıt bulunamadığını açıkladı.

Klopfer’in çalıştığı kürtaj kliniği, 2015 yılında lisans iptali nedeniyle kapatılmıştı. Kliniğin hastaların kayıtlarını tutmadığı, eyaletin sıkı kürtaj yasaları kapsamında çalışmadığı ve kürtaj yaptırma kararı alan kadınlara en az 18 saat öncesinde verilmesi zorunlu olan ‘eğitim’i yerine getirmediği belirtilmişti.


 
Klopfer ise eyaletin en çok kürtaj yapan doktorlarından biri olarak tanınıyor. Yaklaşık 45 yılda binlerce kürtaj operasyonunu gerçekleştirdiği bilinen ünlü doktorun evinde bulunan fetüs kalıntıları şaşkınlık yaratırken, kürtaj karşıtı grupların eleştirileri de gecikmedi. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.