Prof. Dr. Naci Görür'den o bölge için flaş uyarı! 'Büyük deprem bekliyoruz'

Prof. Dr. Naci Görür'den o bölge için flaş uyarı! 'Büyük deprem bekliyoruz'

Yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'de meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 15.27’de 4.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Görür, depremin Adaklı-Kuşçimeni güneyinde uzanan ve Doğu Anadolu Fay Hattı'na (DAF) paralel olan yanal atımlı bir fay üzerinde olduğunu belirtti.

 

İşte Naci Görür'ün o fayla ilgili açıklamaları:

 

"İyi akşamlar. Bingöl, Adaklı’da bugün 4.3’lük deprem oldu. Deprem Adaklı-Kuşçimeni güneyinde uzanan ve DAF’a paralel olan yanal atımlı bir fay üzerinde oldu. Bu fay Nazimiye güneyinden geçen Karakoçan fayını da kesiyor. Bu günlerde bu alanda sık deprem oluyor. Bu alan Kabaca Karlıova, Bingöl, Kuşbayırı ve Adaklı arasında bir eşkenar dörtgen gibi bir yer.

Buradaki depremler küçük de olsa hem Yedisu hem de Karlova Göynük arasındaki Göynük fayına stres yüklüyor olabilirler.Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı. Anlattığım fayları gösteren bir haritayı da de biraz sonra göndereceğim. Sevgiyle" 

 

nnnnnnnn.JPG

 

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.