Ünlü uyuşturucu baronundan bomba itiraflar

Ünlü uyuşturucu baronundan bomba itiraflar

Meksika’nın yasadışı uyuşturucu ticaretini yapan Joaquín Guzmán Loera (El Chapo )'nın cezası belli oldu.

Otuz yıl boyunca Meksika’nın yasadışı uyuşturucu ticaretini kontrol eden "El Chapo" olarak bilinen Joaquín Guzmán Loera, yargılandığı New York'ta 30 yıl hapis cezası ve 12.6 milyar dolar para cezasına çarptırıldı.
 

Guzmar, 200 tondan fazla kokaini Meksika’nın Sinaloa kartelinin başı olarak yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ne göndermenin yanı sıra acımasız cinayetler iddiasıyla ABD’deki Brooklyn  Mahkemesi'nde üç aydır yargılanıyordu.

Uyuşturucu baronu Joaquin Guzman, 2014 yılında yakalandı ancak 14 Temmuz 2014’te hapishanede duşların altına 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp firar etti.

Amerikan yetkililer Guzman’ın yakalanması için gerekli bilgileri verene 5 milyon dolarlık ödül koydu. 8 Ocak 2016 tarihinde yeniden yakalanmıştır.

 

Çevresinde birçok düşmanı bulunan El Chapo, 1993 yılında bir başka kartel olan Tijuana’ın hedefinde yer aldı. El Chapo’nun ineceği havalimanına saldırı için giden tetikçiler, o esnada havalimanında bulunan ve El Chapo ile aynı marka ve renkte araç kullanan başpiskoposa saldırdı. Bu esnada Guzman, havalimanından rahatça çıkıp gitti. El Chapo’nun bir diğer şanslı olduğu konu ise yakınında tuttuğu isimlerin bağlılığını kolayca elde etmesi oldu. Guzman ile aynı bölgede uyuşturucu tacirliği yapan Juarez kartelinin patronu, bir inşaatın zeminine gömülü varilin içerisinde ölü olarak bulundu. Adamları da korkudan Chapo'nun tarafına geçti.

 

Ancak olayın gerçek boyutu çok sonra anlaşıldı. Juarez’in patronunun suikast değil, yanlış ameliyat sonucu öldüğü, bu nedenle de hastane yönetimi tarafından olayın örtbas edilmesi amacıyla cesedi varil içerisine koyarak gömdüğü aktarıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.