Ünlü yönetmen hakkında skandal taciz iddiası! 10 yıl hapis cezası aldı

Ünlü yönetmen hakkında skandal taciz iddiası! 10 yıl hapis cezası aldı

Ünlü sanat yönetmeni bir üniversite öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İşte skandal olayın ayrıntıları;

Ünlü televizyon dizilerinin sanat yönetmeni hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, ünlü sanat yönetmeni H.S. (40), Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde okuyan 27 yaşındaki H. B. G.’yi cep telefonunu şarj etme bahanesiyle evine götürerek cinsel istismarda bulundu. Ünlü yönetmen, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

t584tu834tjr4j54u.jpg

Dava, İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 12 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan H. S. duruşmada hazır bulundu. Mağdur H. B. G. ise duruşmaya katılmadı. Duruşma savcısı, sanığın cinsel saldırı suçunu işlediğine dair cezalandırılmasını gerektirir nitelikte somut, kesin ve inandırıcı delil olmadığını belirterek, H. S.’nin beraatını talep etti.

BERAATINI TALEP ETTİ

H. S. mahkemedeki ifadesinde, “İftira atılması tecavüz edilmesi kadar ağır bir durum teşkil eder. Mütalaaya katılıyorum. Beraatıma karar verilmesini, olmadığı taktirde hakkımda lehte hükümlerin uygulanmasını talep ederim” diye konuştu.

‘CEZA VERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Mağdur H. B. G.’nin avukatı ise “Bu olayda ceza verilmemesi uluslararası standartlara da aykırı olacak ve bir ihlal teşkil edecektir. Bu nedenle mütalaaya katılmıyoruz ve sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

İYİ HALDEN 10 YILA İNDİ

Mahkeme heyeti, H. S. hakkında “Cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası kararı verdi. Ancak ceza, duruşmada iyi halden dolayı 10 yıl hapse indirildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEMİŞTİ

H. S., 19 Eylül 2017 tarihi’nde hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, H.B.G.’nin asistanı Y.’nin daha önce sevgilisi olduğunu söylemişti. Olay günü H.B.G. ile bir lokantada karşılaştığını söyleyen H. S., “Sonra benim evime gittik. Ben müştekiye şarjımı evde unuttum. Gidip alalım diye birşey söylemedim. Bir süre oturduk. Üzerini değiştirmek istedi. Elbisesini değiştirirken kapıyı kapatmadığını fark ettim. Ancak ben, battaniye, laptop , biraları alarak balkona geçtim. H. B. G. de geldi. Daha sonra birlikte odaya geçtik. Sonra sevişmeye başladık. Bana, ‘Yunus’un yüzüne nasıl bakacağız’ deyince sıkıldım. Aynı vicdan azabını ben de çektim ve balkona geçtim. H. B. G. de balkona geldi. Pişman olmuş bir hali vardı. Daha sonra bipolar hastası olduğunu öğrendim” ifadesinde bulunmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.