Usta modacıdan altın tavsiyeler

Usta modacıdan altın tavsiyeler

Türk modasının duayen ismi Cemil İpekçi, moda bölümü öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ünlü modacı, çocukluğundan bugüne başından geçen çarpıcı hikayeleri yanında altın değerinde öğütleriyle birlikte paylaştı.

Geleceğin moda profesyonellerini son teknolojik sınıflarında yenilikçi eğitimlerle buluşturan Altier Akademi bu kapsamda düzenlediği son seminerinde ülke sınırlarını aşan başarısıyla moda dünyasının ilk akla gelen moda tasarımcısı Cemil İpekçi’yi ağırladı.

 

Öğrencilere çocuk yaştan bu yana modaya olan tutkusunu anlatan İpekçi ‘ 4.5 yaşında 22 odalı bir köşkte dadılarla büyüdüm. Hep eskiye çok meraklıydım. Bir gün beni evde bulamayınca sandık odasında elimde kasnak kanaviçe yaparken buldular. 5 yaşında annemin kürk paltosundan bir parça keserek bebeğime kürk yakalı palto yaptım. dedi.

 

İLK MÜŞTERİM ŞÜKRAN HATTAT

 

Kendi yerini açtığında ilk müşterisinin Hattat ailesinden Şükran Hattat olduğunu söyleyen ünlü modacı, Şükran yeni evlenmişti beni duymuş geldi, parası çok uğurlu geldi ve Cemil İpek’çi böyle başladı. O dönem Nişantaşı'nı basma ve pazenlerle ilk ben tanıştırdım’ diyerek kariyerinin nasıl başladığını anlattı.

 

Türkiye’nin gelecekteki modacıları olacak genç yeteneklere Bu ülkede binlerce Cemil İpekçi var. Önemli olan cesur olabilmek. Modacı olmayı bir meslek olarak kabul etmeyin yaşam biçimi olarak görün. Size bakarken arka beynim sizi giydiriyor. Her gün yeni bir teknik yeni bir makine çıkıyor. İstemediğiniz kadar kumaş, boya, düğme çeşidi var. Bugün tasarımcı olmak çok kolay. Yeter ki isteyin ama mükemmel olmaya çalışmayın mükemmel olan evrenin kendisi. Doğayı inceleyin, çiçekleri, kuşların üzerindeki renk ahenklerinden kanat kıvrımlarına kadar izleyin ve ilham alın. Kumaşlarla konuşun. Kendinize gerçekten ne istediğinizi sorun. Ünlü olmaya çalışmayın bunlar dünyevi şeyler’ dedi.

 

49 yılını modaya vermiş bir öğretmen olarak Cemil İpekçi, akademi öğrencilerine, giyim konusunda alaylı olamayacaklarını çünkü “giyim tasarımı sadece yetenek değil bilgi de ister kostüm tarihini de bilmeniz gerekir “diyerek deneyimlerini anlattı.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.