Uzaylı sanıldı yıllarca araştırıldı

Uzaylı sanıldı yıllarca araştırıldı

Gözlerinize inanamayacaksınız herkes uzaylı zannetti bakın ne çıktı Ayrıntılar için tıkla...

Gözlerinize inanamayacaksınız herkes uzaylı zannetti bakın ne çıktı

2003’de Şili Atacama çölündeki La Noria maden köyünde bulunan ve Ata ismi verilen bir iskeletin uzaydan dünyamıza gelen bir ziyaretçi olduğu düşünülmüştü. Bu düşünceye yol açan sebep ise mumyalanmış olarak bulunan iskeletin oldukça küçük ve tuhaf olması idi. Boyu yalnızca 15 cm olan mumyanın kemiklerinde normal bir insandan farklı olarak 12 çift değil 10 çift kaburga vardı. İskelet Eflatun rengi bir kurdeleyle bağlanmış beyaz bir kumaşın içine sarılmıştı.

iskelet1.jpg

Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’nde mikrobiyoloji üzerinde çalışan Garry Nolan’ın iskeletin DNA’ları üzerinde yaptığı uzun süren çalışmalardan sonra 2013 yılında iskeletin bir uzaylıya değil insana ait olduğu belirlendi. Ancak DNA verileri üzerinden ulaşılan sonuç oldukça trajik bir hikayeye götürmüştü bilim insanını. Nolan ve ekip arkadaşları, yıllar sonra Ata’nın gizemli genetiğini aydınlatan bir makale yayınladı.

iskelet2.jpg

Garry Nolan’a göre Ata adı verilen iskelet bir uzaylıya değil, vücudunda korkunç deformasyonlarla doğmuş bir kız bebeğe aitti. Ya ölü doğmuş, ya da doğumundan hemen sonra ölmüştü.

iskelet3.jpg

Ata’nın aşırı ufak olması, kaburga ve iskeletinin şekli ve 6 yaşındaki bir çocuğunki kadar gelişmiş kemiklere sahip olması dikkatlerini çekti. İskeletindeki şekil bozukluklarının yanında, Ata’nın Konjenital Diyafram Hernisi (KDH) olarak bilinen doğumsal anomaliye sahip olabileceği görüldü. Diyaframın gelişim gösteremediği bu fıtık hastalığı, ölümlere neden olabiliyor.

iskelet4.jpg

Guardian gazetesinin yapmış olduğu haberde Nolan’ın araştırmayla ilgili şu değerlendirmelerine yer verildi:

“Şekil bozukluğu o kadar fazlaydı ki, beslenmesi mümkün değildi. Bu koşullar altında yenidoğan bakım ünitesine alınması gerekirdi ama o zamanlar bu imkansızdı.

“Bir uzaylı hikayesi olarak başladı ve dünyaca tanındı ama aslında bu, bir insanın trajik hikayesiydi. Bir kadının kusurlu doğan bebeği bir şekilde mumyalandı ve tuhaf bir tarihi eser sanılan bebek ya rehin verildi, ya da satıldı.

 

“Tüm çabaların sonunda büyüleyici bir genetik hikayesi olan bir insanla karşılaştık. Şimdi ondan öğrendiklerimiz, bu gibi hastalığı olanlara yardım etmemiz için bize önemli şeyler öğretebilir. Huzur içinde uyusun.”

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.