Vali Yardımcısından şok itiraf

Vali Yardımcısından şok itiraf

Vali Yardımcısının öğrencilerin iş bulması için dayıya ihtiyaçlarının olduğunu  söylemesi büyük tepkiye yol açtı. İşte haberin ayrıntıları;

Çorum Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, öğrencilerin iş bulabilmek için 'bir dayı'ya ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Çorum’da 2. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’nde konuşan Vali Yardımcısı Yeşil, geçmiş dönemlerde üniversite okumanın zorluğuna değindi. O dönemlerde üniversite mezunu olmanın iş bulmak için yeterli olduğunu, ancak günümüzde yeterli olmadığını söyledi.

İşte Vali Yardımcısı Yeşil’in o açıklamaları;

“Bizim zamanımızda üniversiteler ne yapar, ne okutur, hangi okuldan hangi mesleği ediniriz onu bilmiyorduk. Bugünlerin hepsi gelip geçti. Şimdi iş arayan gençlerimiz zaman zaman bizlere geliyorlar. Üniversiteyi bitirmişler pırıl pırıl gençlerimiz, istihdam meselesiyle karşı karşıya. Ben yaşadığım tecrübelerden gördüm ki, üniversite bitirmekle de iş sahibi olunmuyor. Üniversitenin yanında bir de dayı bulmak gerekiyor bu ülkede. Üniversiteyi bitiren gençlerimizin iş bulması bir mesele olarak karşımıza çıkıyor. Gençlerimizi bir noktada hem şanslı, hem de şanssız görüyorum. Çünkü gençlerimiz üniversiteleri tanıyarak gidiyorlar. Şanssız görüyorum çünkü iş bulmak çok zor.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.