Valilik’ten flaş ‘dini ant’ açıklaması

Valilik’ten flaş ‘dini ant’ açıklaması

Öğrencilere dini ant mı okutturuluyor? Valilik’ten flaş bir açıklama geldi ve soruşturma başlatıldığı ifade edildi. İşte ayrıntılar;

Kırşehir Valiliği’nden çok önemli 'Din Ant' açıklaması yapıldı ve soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Kırşehir Valiliği tarafından emekli eski Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün, yaklaşık bir yıl önce bir Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu ziyareti sırasında, öğrencilere "dini ant" okutturulduğu haberleri nedeniyle inceleme ve soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında Kırşehir'deki bir okulda öğrencilere dini içerikli yemin ettirildiği şeklinde haberler yer aldığı ifade edildi.

Konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Söz konusu haberlere konu olay yaklaşık bir yıl önce, emekli eski Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün, Fatımatüz Zehra İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyareti esnasında vuku bulmuş olup, bu selamlama konusu ile ilgili olarak Valiliğimizce gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

VALİ OKUDU, ÖĞRENCİLER TEKRARLADI

Görüntülerde, Kırşehir eski Valisi Necati Şentürk'ün, Fatma Tuz Zehra Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilere, 'Selamünaleyküm' dediği, öğrencilerin ise, "Aleyküm selam. Bu ne güzel kelam. Yaşasın İslam. Elimizde Kur'an. Kalbimizde iman, bir Allah'a inanan Müslüman'ız Müslüman. Ayrılmayız bu yoldan. Hep doğru yoldan. Kitaba sünnete sarılan, emirlerini yapan, yasaklardan kaçınan Müslüman'ız Müslüman" şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.