Valilik’ten flaş İsmail Devrim açıklaması: Yokluktan değil...

Valilik’ten flaş İsmail Devrim açıklaması: Yokluktan değil...

Lise birinci sınıfa giden çocuğunun okul kıyafeti eksik olduğundan derse alınmamasını gururuna yediremediği için intihar ettiği ifade edilen İsmail Devrim için Kocaeli Valiliği’nden flaş bir açıklama geldi.

GURURLU BABANIN İNTİHARI

Kocaeli’nde bir baba, lise bire giden çocuğunun okulun istediği pantolonu olmadığı için eve gönderilmesini gururuna yediremedi. Bunalıma giren çaresiz baba, eşine “Çocuklarıma bakamıyorsam, çocuğuma bir pantolon alamıyorsam niye yaşıyorum ki” dedi ve evinin banyosunda kendini asarak intihar etti.

VALİLİK, YOKLUK DEĞİL, PSİKOLOJİK

Valilik intihar olayının psikolojik nedenlere dayandığını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır.

Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır.

Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır."

 

İşte Kocaeli Valiliği’nin açıklaması

valilik1.jpg

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN VALİLİĞİ YALANLAYAN AÇIKLAMA

Olay sonrasında Kocaeli Valiliği'nden "Haberlerin gerçeği yansıtmıyor. Olayın sebebi psikolojik" açıklaması geldi. Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü ise İbrahim Okutan'dan intiharın 'pantolan'la ilgili olduğunu kabul etti. Müdürü Okutan "Çocuk okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi" dedi.

AİLE YARDIM İSTEMEYİ GURURUNA YEDİREMEMİŞ

Okutan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir. Yapılan araştırmadan ailenin, ne okul idaresine ne de vakfımıza bu konu ile ilgili bir yardım başvurusu olmadığını gördük. Oysa benzeri konularda yapılan yardım talepleri vakıf veya okul idaresi tarafından karşılanmaktadır. Ancak aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.