Van'da polis şiddeti diye sunulan videonun öncesi ortaya çıktı!

Van'da polis şiddeti diye sunulan videonun öncesi ortaya çıktı!

Günlerdir medyada paylaşılan ve polisin orantısız şiddet kullandığına dair iddialarla kullanılan video görüntülerinin öncesi ortaya çıktı.

Görüntülerde polisin kafasına demir tabure atıp onu yaralayan kişi net olarak görülebiliyor.

NE OLMUŞTU?


İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması kararlarının protesto edildiği gösterilerde yaşanan arbede büyük tepki çekmişti. 
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, söz konusu görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak "Van’da şu görüntüye bakın halka reva görülene bakın yazıklar olsun! Bu kamu görevlileri yargılanmazsa Türkiyede ve Dünyada kimseye bir şey anlatamazsınız!" demişti.

 

 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın hakkında yürütülen terör soruşturması gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek amacıyla yapılan gösteriler sırasında bir kişinin zor kullanılarak gözaltına alınmasına ilişkin görüntülerin sosyal, görsel ve yazılı medyada yayımlanmasını ihbar kabul etti.
Başsavcılık, zihinsel engelli olduğu belirtilen genci polislerin kask ve tekmelerle darp ettiği görüntüleri hakkında resen soruşturma başlattı.

'POLİS MEMURUNA TABUREYLE VURDU'

Bu arada söz konusu olayda gözaltına alınan kişinin, bir polis memuruna demir tabureyle saldırıda bulunduğuna dair görüntüler de dosyaya eklendi.

Dün, olay hakkında açıklama yayımlayan Van Valiliği, gözaltına alınan kişinin görevli polislere demir tabureyle vurduğunu, bir polisin yaralandığını duyurmuştu. Açıklamada ayrıca, 'şahsın 2013 yılında PKK terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptığını' belirtilmişti. 
 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.