Vodafone’dan bir ilk

Vodafone’dan bir ilk

Vodafone Park’ta Türkiye’nin en son teknolojiye sahip profesyonel müzik stüdyolarından birini açacak olan Vodafone, müziğini geliştirmek ve geniş kitlelere ulaştırmak isteyen genç yeteneklere destek olacak.

Dünyada bir stadyum içinde açılmış ilk dijital müzik stüdyosu olacak olan Vodafone FreeZone Stüdyo’da, genç müzikseverler en iyi ekipmanları kullanarak eserlerini kaydedebilecekler. Böylece, ürettikleri müziği tüm Türkiye’ye duyuracak olan genç yetenekler albüm yapma fırsatı da bulacak. Profesyonel kayıt özelliğine sahip olan Vodafone FreeZone Stüdyo, stüdyo içinde düzenlenecek canlı konserlere de ev sahipliği yaparak Türkiye’nin yeni dijital konser sahnesi olacak.

 

Vodafone FreeZone Stüdyo, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, proje ortaklarından GNL Entertainment’ın Kurucusu ve CEO’su Alp Çağrı Günal ve müzik sektörünün deneyimli isimlerinden Şafak Ongan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıda, dijital müzik sektörünün gelişimi, Vodafone FreeZone Stüdyo’nun yapım süreci ve gelecek hedefleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

 

 

Vodafone FreeZone Stüdyo, Türkiye’de müzik yapan tüm gençlere açık olacak. Genç yetenekler, haftanın 6 günü 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet verecek Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi üzerinden online rezervasyon yaptırarak stüdyoda 4 saat boyunca diledikleri gibi çalışabilecek, tonmaysterden teknik koçluk alarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek ve stüdyodan çıkarken bu kayıtları alabilecek. Böylece Vodafone FreeZone Stüdyo, genç müzikseverlere profesyonel kayıt yaparak Türkiye genelinde isimlerini duyurma fırsatı verecek.

 

Vodafone FreeZone Stüdyo, müzik yapan gençlerin yanı sıra müziksever gençlere de imkânlar sunacak. Bu gençler, sevdikleri sanatçıların canlı konserlerini her ay en az 1 kere Vodafone FreeZone Stüdyo websitesi üzerinden ister cep telefonlarından, ister bilgisayarlarından, isterlerse tabletlerinden izleyerek ve etkileşime geçerek dijital konser deneyimi yaşayabilecek. Müziksever gençler, bu sanatçıların başka yerde bulamayacakları performanslarını, hikâyelerini ve röportajlarını Vodafone FreeZone Stüdyo websitesinden ve Vodafone FreeZone YouTube kanalından takip edebilecek. YouTube kanalında farklı müzik tarzlarından sanatçıların katılacağı ve Vodafone FreeZone Stüdyo içinde gerçekleşecek etkinliklerin videoları yayınlanacak. Vodafone FreeZone Stüdyo ayrıca, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle düzenlenecek özel performanslara da ev sahipliği yapacak.

 

Vodafone FreeZone Stüdyo’da kayıt yapan gençlerin videoları da çekilecek ve bu videolar gençlerin seslerini geniş kitlelere duyurabilmesi için Vodafone FreeZone YouTube kanalına yüklenerek Türkiye geneline ulaştırılacak. Performanslar arasından seçilecek bir gruba single yapma fırsatı da sunulacak. Böylece genç yetenekler, yeni hayranlar ve takipçiler kazanarak sektörde keşfedilme şansı elde edecek. Kayıt yapan gençlerin yanı sıra stüdyoda gerçekleşecek canlı konserler, özel performanslar ve farklı tarzlarda içerikler de YouTube kanalında yer alacak.  

Müziğiyle özgürce kayıt yapmak isteyen tüm gençler Vodafone FreeZone Stüdyo’dan sembolik ücretlerle faydalanabilecek. Vodafone FreeZone’lu gençler için stüdyo rezervasyonlarında ve canlı konserlerde %50 indirim sağlanacak. Stüdyodaki içerikler ise Vodafone FreeZone YouTube kanalından tüm gençlerin erişimine açık olacak.  

 

Vodafone FreeZone Stüdyo ile rezervasyon aracılığıyla 1 yılda 1.000’den fazla müzik grubuna, canlı konserlerle 1 milyonu aşkın kişiye, YouTube kanalındaki içeriklerle de Türkiye genelinde tüm gençlere ulaşılması hedefleniyor.

 

Toplam 110 metrekare alana kurulan Vodafone FreeZone Stüdyo’nun kayıt odasında dünyadaki benzerlerinden farklı olarak bir sahne platformu yer alıyor. Normal kayıt formunda 16 müzisyenin aynı anda icrasına imkân tanıyan kayıt odası, oturarak 30, ayakta 50 kişilik seyirci kapasitesine sahip bulunuyor.


Siyasetcafe.com

1511775435_vodafonefreezonestudyo_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.