“Yapay Zeka ile Renklendirilmiş Atatürk Videosu” rekor kırıyor

“Yapay Zeka ile Renklendirilmiş Atatürk Videosu” rekor kırıyor

Dikkat! Bu Atatürk Videosunu İlk Kez İzleyeceksiniz

Daha önceden de çeşitli teknikler denenerek Atatürk resimleri ve videoları renklendirilmişti, fakat “Yapay Zeka Teknolojisi” ile ilk kez renklendirildi. Dolayısı ile insan eli değmeden renklendirilen ilk video olarak kayıtlara geçti. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve çok kısa sürede izlenme rekorları kırdı, izleyenlere hayran kaldı.

ataturk2.jpg

Cumhuriyet'in ilk yıllarında çekilen siyah beyaz görüntüler yapay zeka ile renklendirilirken, makine öğrenme teknikleri ile de renklerin doğruluğu sağlandı.

Bu görüntülerin mimarı ise  Özgür Şahin.

ataturk1.jpg

ÖZGÜR ŞAHİN KİMDİR?

Yapay Zeka Teknolojisi ile Renklendirilmiş Atatürk videolarının mimarı  olan 30 yaşındaki Özgür Şahin özel bir bankanın AR-GE merkezinde Uzman Yazılım Mühendisi olarak çalışıyor.

ataturk3.jpg

Özgür Şahin kendisini "wannapreneur (girişmek isteyip de girişemeyen bir girişimci)" olarak tanımlıyor. Boş zamanlarında kendini derin öğrenme (Deep Learning) alanında da geliştirmiş. "Derin öğrenme sayesinde bilgisayarları çocuk eğitir gibi örnekler göstererek eğitebiliyoruz" diyor Özgür Şahin.

Mustafa Kemal Atatürk’ün renklendirilmiş görüntülerini ilk kez 19 Mayıs’da paylaşan Özgür Şahin, paylaşımında "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Derin öğrenme kullanarak siyah beyaz resimleri ve videoları renklendirebiliyoruz. Bugünün şerefine siyah beyaz bir videoyu bu şekilde renklendirdim" dedi.




siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.