Yargıtay'dan Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşler kararı Müebbetin bozulmasını istedi

Yargıtay'dan Nazlı Ilıcak ve Altan Kardeşler kararı Müebbetin bozulmasını istedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri gerekçesi ile Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın almış olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri gerekçesi ile Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın almış olduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının bozulmasını istedi.

Başsavcılık Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ın Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan değil, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan yargılanmaları gerektiğini belirtti.

nazli-ilicak-siyasetcafe.jpg

Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçunun cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis iken Başsavcılığın Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ın yargılanmalarını istediği silahlı örgüte üye olanlara verilmesi için istenen ceza ise beş yıldan on yıla kadar hapis cezası.

altan-kardesler-ilicak-siyasetcafe.jpg

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bozma talepli tebliğnamesi, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderilecek. Daire, Başsavcılığın görüşü doğrultusunda bozma hükmü kurarsa dosya, yeniden yargılama için mahkemeye gönderilecek. Daire, mahkemenin kararını onarsa, başsavcılık itiraz edebilecek. İtiraz edilirse dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine gelecek.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.