Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, 6 yaşında kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel'i böyle savundu!

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, 6 yaşında kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel'i böyle savundu!

Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında kızı H.K.G.yi 6 yaşında imam nikahı ile evlendiren Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’i savundu.

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında kızı H.K.G.'yi 6 yaşında imam nikâhı ile ‘evlendiren’ İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’i savunmayı sürdürdü.

Yaşanan cinsel istismara tepki gösterenleri eleştiren Karahasanoğlu, "AK Partili bakanlar da.. Olmayan bir olayı, kendileri de halüsinasyon görüyor olmalılar ki. Olmuş kabul ederek.. Sahaya dalmışlar” dedi. 

Yazılanların ‘iftira’ olduğunu savunan Karahasanoğlu, “6 yaşında, yanında damat olmaksızın giyilen gelinlik, hafızlık merasimindenmiş. Damadın olduğu gerçek gelinlik ise, kızımızın 15 yaşına geldiğinde düğün yapılırken giyilen gelinlikmiş” diye yazdı. 

 

Psikoloğun, H.K.G’nin psikolojik sıkıntısını istismar edip, ona iftiralar hazırlattığını ileri süren Karahasanoğlu, konu ile ilgili Gümüşel ailesinin yaptığı açıklamaya değinerek şöyle devam etti:

 

"Psikoloğun ifsat ettiği kızımızın iki kız kardeşi daha varmış. Biri 19, diğeri 21 yaşında imişler. Ama ‘6 yaşına gelince, kızlarını patır patır evlendiriyor’ denilen dindar baba.. Ne hikmetse diğer kızlarını evlendirmeyi unutmuş. Aileden özür dileyerek söylüyorum.. Kızlarımızdan binlerce defa özür dileyerek, kendileri açıklamak zorunda kaldıkları için, ben de buradan tekrarlıyorum… Kızlarını '6 yaşına gelince, patır patır evlendiriyor' denilen babanın diğer iki kızının biri 19, diğeri 21 yaşında.. Ve henüz evlenmemişler. Bu gerçeği, o kızlarımız, atılan iftiraların rezilliğini göstermek için açıklamak zorunda kalıyorlar...” 

Hiranur Vakfı kimin? Hiranur Vakfı'nın lideri kim? Hiranur Vakfı'nın kurucusu kim?

Hiranur Vakfı’nda yaşanan cinsel istismara tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı eleştiren Karahasanoğlu, “CHP’lileri boş verdik.. İyi Partilileri boş verdik.. AK Partili bakanlar da..  Kimisi “davaya müdahil olduk” diyerek.. Kimisi “vakfı araştırıyoruz” diyerek.. Kimisi, Çalışma Bakanlığı ile konunun ne alakası var ise.. “TBMM tümü ile bu işi kınadı” diyerek.. “6 yaşındaki kızın evlendirilmesi” diye başlayan cümlelerle..  Olmayan bir olayı, kendileri de halüsinasyon görüyor olmalılar ki.  Olmuş kabul ederek..  Sahaya dalmışlar..” diye yazdı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.