Yeni Havalimanı’nın ilk yolcuları dünya liderleri!

Yeni Havalimanı’nın ilk yolcuları dünya liderleri!

29 Ekim Pazartesi günü hizmete girecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreni dünya liderlerini İstanbul’da buluşturacak.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın hizmete girmesi için artık sadece 48 saat kaldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak olan havalimanının açılışına dünya liderleri katılacak.

Törene aralarında Azerbaycan, Katar, Pakistan, Makedonya, Kosova ve KKTC liderlerinin de bulunduğu çok sayıda ülkenin devlet başkanları katılacak. Liderleri taşıyan uçaklar yeni havalimanına iniş yapacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden birisi olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreni için tüm hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Görkemli açılış töreni terminal binasının ortasında geniş yuvarlak alanda yapılacak. Törene 8 bin kişi davet edildi. Ulusal ve uluslararası ödül sahibi bilim adamları, sanatçılar, iş insanları ve spor dünyası temsilcileri davetliler arasında bulunuyor. 

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Havalimanının açılış töreninin sona ermesiyle Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na geçilecek. Resepsiyonun ayrı bir salonda yapılacağı ve davetli sayısının daha sınırlı olacağı öğrenildi. Dünya liderlerini İstanbul’da buluşturacak dev açılış ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu nedeniyle polis yoğun güvenlik önlemleri alacak. 

Kimler katılacak? 

Törene Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Jeenbekov, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Gjorge Ivanov, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sudan Cumhurbaşkanı Feldmareşal Omar Hassan Ahmad Al Bashir, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı (Başbakan) Dr. Denis Zvizdic, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katılacak.

dunya-liderleri-siyasetcafe.png

siyasetcafe.com

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.