Yeni Zelanda’da camiye saldıran terörist işte böyle yakalandı

Yeni Zelanda’da camiye saldıran terörist işte böyle yakalandı

Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan terörist acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınla paylaştı. İşte o terörist böyle yakalandı.

Dünyayı şok eden Yeni Zelanda’da iki camii cemaatine saldıran terörist olay sonrasında yakalanma anı kameralara yansıdı. Saldırgan terörist acımasız saldırıyı sosyal medyada canlı yayınla paylaştı.

TERÖRİST DAHA ÖNCE TÜRKLER'İ DE HEDEF ALMIŞ

Yeni Zelanda'da camiye saldırıyı gerçekleştiren saldırgan terörist, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir manifesto yayınlandığı ortaya çıktı.

Tarrant'ın manifestosunda Türkler'le ilgili bir bölüm de yer alıyor. "Türkler'e" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş:

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz."

"Konstantinopolis'e gelir, tüm camii ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

ÖLEN VEYA YARALANANLAR İÇİNDE TÜRK YOK 

Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergi yaptığı açıklamada, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti.

Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ergin saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergin, şunları söyledi:

"Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, henüz Yeni Zelanda makamlarından konunun ayrıntılarına ilişkin açıklama yapılmadı. ChristChurch'ün halen kordon altında ve operasyonlar devam ediyor.

İki camide cuma namazı esnasında gerçekleşti olaylar. En az iki saldırgan olduğu söyleniyor. Geniş çaplı operasyonlar sürüyor. Eşzamanlı saldırı olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Her iki cami de ChristChurch'ün merkezi sayılabilecek bölgede."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.