Yeni Zelanda'daki cami katliamınını yapan teröristten endişe yaratan hamle!

Yeni Zelanda'daki cami katliamınını yapan teröristten endişe yaratan hamle!

Yeni Zelanda'da iki camiye terör saldırısı düzenleyen ve 50 Müslümanı katleden teröristin son hamlesi endişeye neden oldu.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında 10 dakika arayla iki camiye düzenlenen terör saldırılarında 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Terör saldırısını düzenleyen ve 50 kişiyi katledip 39 kişiyi yaralayan Avustralyalı Brenton Tarrant, geçtiğimiz cumartesi günü cinayet suçlamasıyla mahkemeye çıkartılmıştı.

Yoğun güvenlik tedbirleri ile mahkemeye çıkarılan terörist, cinayetten gözaltına alınmış, kefalet talebinde bulunmamış ve 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedilmişti.

yeni-zelanda-siyasetcafe-10.jpg

'SAVUNMASINI KENDİSİ YAPACAK'

50 kişinin katili olan terörist Tarrant mahkemenin görevlendirdiği avukatı Richard Peters'ı kovdu. Avukatını kovan terörist Tarrant kendi savunmasını kendisinin yapacağını söyledi.

28 yaşındaki teröristin bu kararı, dünya kamuoyunca yakından takip edilen duruşmayı sapkın düşüncelerinin tanıtımını yapmak için kullanacağı endişelerini beraberinde getirdi.

'PROPAGANDA YAPABİLİR'

Tarrant'ın kovduğu avukat Peters, "Aşırı görüşlere sahip olmasının dışında Tarrant bana akıl sağlığı bozuk ya da zorluklarla mücadele etmiş biri gibi gelmedi" değerlendirmesinde bulundu.

yeni-zelanda-siyasetcafe.jpg

Terörist saldırı hakkında Tarrant'la konuşma fırsatı bulamayan avukat Peters, teröristin mahkemeyi aşırıcı fikirlerini tanıtmak amacıyla kullanabileceği olasılığını dile getirdi.

Peters, "Tarrant'ın propaganda yapmaktan kaçınmayacağını sanıyorum ve sanırım duruşmayı bu şekilde yürütecek. Duruşma yargıcının görevi ise bu durumla uğraşmak olacak." dedi.

SİYASETCAFE.COM

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.