Yenilenecek İstanbul seçiminde adaylar değişecek mi, AK Parti adayı kim olacak?

Yenilenecek İstanbul seçiminde adaylar değişecek mi, AK Parti adayı kim olacak?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi Kapsamında yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi YSK (Yüksek Seçim Kurulu)’nun aldığı karar gereğince iptal edilerek yenilenmesine karar verildi.

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi için yapılan olağanüstü itiraz başvurusunu karara bağladı.

YSK iptal kararını 7’ye karşı 4 oy çokluğu ile aldı. Yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak. Daha önce mazbatası verilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası ise iptal edilecek. 23 Haziran’da yapılacak seçime kadar İstanbul’a kayyum atanması söz konusu.

AK PARTİ’DEN MAZBATA AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Recep Özel yaptığı açıklamada YSK’dan “Mazbata iptal kararı” çıktığını duyurdu. Bu karara göre Ekrem İmamoğlu’na verilen mazbatanın iptal edileceği belirtildi.

SEÇİMLERE HANGİ ADAYLARLA GİRİLECEK?

Yenilenecek olan seçimlere 31 Mart seçimlerindeki seçmen listeleri değiştirilmeden uygulanacak. 31 Mart seçimlerinde hazırlanan seçmen listeleri 23 Haziran seçimlerinde de geçerli olacak.

Adaylar ise ancak ölüm ve istifa halinde değişebilecek.

Ancak AK Parti de Binali Yıldırım’ın yeniden aday olmayacağı konuşuluyor. Daha önce de isteksiz olarak aday olduğu yönünde iddialar vardı.

AK PARTİ YENİ ADAY ÇIKARTABİLİR Mİ?

AK Parti YSK temsilcisi bu konuda dikkat çeken bir açıklama yaptı. Recep Özel’in “Siyasi partiler aynı adaylarla seçime gidebilir, ölüm ve istifa halinde adaylarını değiştirebilirler” demesi “Binali Yıldırım istifa mı edecek?” yorumlarına sebep oldu.

YILDIRIM İSTİFA EDERSE

AK Parti adayı Binali Yıldırım iddia edildiği gibi istifa ederse kim aday gösterilecek?

Kulislerde böyle bir ihtimal dahilinde iki kişinin ismi geçiyor. Bunlardan birisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diğeri de Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu.

YENİ İTTİFAKLAR OLABİLİR?

Türkiye Komünist Partisi (TKP) yaptığı açıklamada 23 Haziran seçimlerine girmeyeceğini bildirdi. Böylelikle bir parti seçimlerden çekilmiş oldu. Önümüzdeki günlerde başka gelişmeler de yaşanabilir.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.