YHT faciasıyla ilgili şok yeni ifade

YHT faciasıyla ilgili şok yeni ifade

Ankara’da geçtiğimiz hafta meydana gelen tren faciasına ilişkin yeni ifadeler ortaya çıktı.

Başkentte meydana gelen tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetmiş, 86 kişi ise yaralanmıştı. Bu facianın ardından Savcılık harekete geçti ve soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden Emin Ercan E.’nin ifadesi ortaya çıktı.

Kumanda merkezinden görevli memur Emin Ercan E., Ankara-Sincan arasında sinyalizasyon olmayan bölgede Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz makine trafiğini düzenlediğini ifade etti.

Tren faciasından 12 dakika önce kılavuz trenin makinistiyle görüştüğünü belirten Emin Ercan E., ifadesinde şunları söyledi:

“Sabah saat 06.24'te Eryaman'a ulaşan kılavuz trenin makinistine 06.50 Eskişehir treni hareket ettikten sonra gara kabul edilebileceğini, acele etmesine gerek olmadığını, Ankara girişi Hipodrum'a kadar yolun serbest olduğunu, yavaş yavaş gelmesini belirttim.”

Emin Ercan E.'nin avukatı,  tren faciasının ardından Yüksek Hızlı Trenin kabul ve sevk işlemlerinin yeniden düzenlendiğini ileri sürdü.

Şüphelinin avukatı, söz konusu emirde daha önce makinistlere hareket memurları tarafından verilen seyir izin belgesine trenin hangi yoldan gideceği yazılmadığını fakat 16 Aralık'ta söz konusu emirin, "Seyir izin belgesine hangi yoldan gideceğinin yazılacağı, bunu alan makinistin treni hareket ettirmeden önce kumanda merkezini arayıp seyir izninin numarasını ve seyir yolunu bildireceği, daha sonra tren H1'e girdiğinde kumanda merkezine H1'e girdiğini bildirmesi gerektiği şeklinde yeniden düzenlenmiştir" şeklinde değiştirildiğini ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.