YÖK'ten flaş karar Üniversitelerde güvenlik tedbirleri artırılacak

YÖK'ten flaş karar Üniversitelerde güvenlik tedbirleri artırılacak

YÖK'teki "Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma Komisyonu"nda, yerleşkelerin girişlerinde önleyici güvenlik tedbirlerinin artırılması kararı alındı.

Çankaya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Ceren Damar Şenel’in öğrencisi tarafından odasında öldürülmesi olayı sonrasında, üniversitelerde artan şiddet olayları üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı harekete geçti. 

YÖK'teki "Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma Komisyonu"nda, üniversitelerde şiddet ve huzursuzluğa sebep olan nedenlere ilişkin bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi kararı alındı.

SÜLEYMAN SOYLU DA DESTEK VERMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yapılan görüşme neticesinde ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırılmış.

Bu ortak çalışma grubu, üniversitelerdeki şiddet olaylarının artmasının nedenlerini araştırarak, kampüslerde ve kapalı eğitim alanlarındaki emniyetin artırılması dahil önleyici tedbirleri müzakere edip alınan kararları hayata geçirmeyi hedeflemişti.

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.